Laget mot Røde Stjerne

Jürgen Klopp vil prøve å friske opp sitt mannskap før kveldsmøtet i Champions League på Anfield, men likevel stille i nærheten av toppet lag.

23. okt 2018 kl 16.52Torbjørn Flatintflatin

Det er tre nye uker før neste landslagsopphold, og et antatt noe mindre krevende program enn forrige bolk med kamper som Jürgen Klopp og hans lag måtte forholde seg til. I hovedsak vil en tro at det bare er den siste uka som blir en stor utfordring for manageren angående å ha spillere som er friske og raske. Da etterfølges en kveldskamp på lørdag borte mot Arsenal med tirsdagsmøte med Røde Stjerne i Beograd.

Under er det laget jeg mener Jürgen Klopp vil stille med onsdag kveld.

Sett opp ditt eget lag foran møtet med Røde Stjerne:

Inn med Alexander-Arnold

Nå kommer hjemmemøtet mot Crveva zvezda, det originale navnet på Røde Stjerne, onsdagen etter en tur til Yorkshire og Huddersfield. Det forventes at Klopp gjør bytter til den kampen, men da for å gjøre laget friskere og bedre offensivt enn å hvile noen.

Jeg ser for meg at Trent Alexander-Arnold kommer inn på høyrebacken, etter at Klopp i de to foregående kampene har benyttet Joe Gomez i den posisjonen og latt Dejan Lovren være partner til Virgil van Dijk.

Du vil forvente at backene står høyt mot serberne, og kombinasjonsspillet til Trent vil være mer nyttig enn duellspillet til Joe. Slik sett blir det noe av det samme som forrige sesong, da Jürgen Klopp i en god del kamper valgte fysikken til Joe Gomez i den hjemlige ligaen og de offensive kvalitetene til Trent Alexander-Arnold i Europa.

Hvorvidt det vil gjelde som noe av en regel fremover er jeg mer usikker på. Gomez har tatt et par kvantesteg som midtstopper denne sesongen og har med sin fart gjort at Liverpool kan stå veldig høyt med han og van Dijk som stoppere, mens han i tillegg har bedre forutsetninger til å starte angrep med en pasning eller forsering enn Dejan Lovren. Lovren er mer robust og ru i kantene, og nok hakket bedre i luftduellene, og det kan gjøre at han blir valgt mot et Røde Stjerne du vil anta først og fremst har kontringer og kanskje ikke minst dødballer som sitt beste våpen.


«Ny» midtbane

Uttaket på midtbanen kan bli interessant, selv om skader kanskje bidrar til å fremtvinge et nokså naturlig svar. Etter en bra start har det blitt noe traurig de siste kampene med den erfarne duoen James Milner og Jordan Henderson. I tillegg lå det litt i luften mot Huddersfield at Adam Lallana ville få det ganske tungt med svært lite matchtrening.

Nå er Henderson uansett ute med en hamstringskade, og Milner skal også ha fått føling med noe før han ble byttet ut sist lørdag. Lallana skal visstnok selv ha bedt om å få en pause som følge av kramper bak i begge leggene.

En som nesten garantert hadde fått spilletid nå er Naby Keita, og hans skade kom ekstra ubeleilig ettersom Klopp nok vil ha sett på dette som en god periode å gi ham mye spilletid.

Jeg er ganske overbevist om at Fabinho starter mot Røde Stjerne, og jeg ser for meg at det samme blir tilfellet mot Cardiff til helgen. Dette er et bra tidspunkt å sette brassen inn og se om han er rimelig klar til å fylle den oppgaven han var kjøpt for å gjøre. Nå arbeider Klopp med ham hver dag, men de beste svarene vil han få i kamper.

Gini Wijnaldum blir nok en av indreløperne, og så blir det et mer offensivt alternativ sammen med nederlederen. Vi snakker med andre ord om en «ny» midtbane. Hvem som kommer inn kan avhenge av hvem som er tilgjengelige fremme med Sadio Mané trolig aktuell igjen. Xherdan Shaqiri gjorde en grei jobb som «playmaker» mot Huddersfield og kan få jobben igjen.


Bruker «super-rekka»

Jeg har en mistanke om at sjefen velger sin foretrukne trio fremme med Salah, Firmino og Mané. Dette kan være kampen hvor det smeller tre, fire, kanskje flere baller inn i nettet, og kan hjelpe «super-rekka» til å finne flyt igjen.

Mo Salah viste gode tendenser mot Huddersfield, men en flott avslutning og en til som var nærme. Det blir viktig for Liverpool å få toppscoreren i gang, en kan bare se hvordan Chelsea lener seg på Eden Hazard og Aguero avslutter mye av det skapende arbeidet til Manchester City. Roberto Firmino virker også å behøve en god opplevelse, mens rykket til Sadio Mané vil være nyttig i en kamp hvor motstanderen ventes å legge seg lavt.

Dette kunne vært en bra kamp for Daniel Sturridge, men det spørs om han ikke blir «super-reserve» og kan bli mer aktuell fra avspark i bortemøtet.

Curtis Jones, 17-åringen, spilte ikke for Liverpool U23 på søndag og kan være blinket ut for en benkplass, og kanskje en debut om det er en sikker ledelse et kvarter før slutt? Clyne, Matip og Moreno er alternativer hvis Klopp ønsker å bytte mer på forsvaret enn det antas. Divock Origi var på benken i Huddersfield. Var det en naturlig følge av rekkefølge i troppen som følge av skade for Mané og spilletid for Shaqiri, eller har det store belgieren vært positiv på trening?

Det vil overraske om ikke Jürgen Klopp plukker ut et tilnærmet toppet lag onsdag kveld. Vi tror det blir:

Alisson, Alexander-Arnold, Lovren, van Dijk, Robertson, Fabinho, Wijnaldum, Shaqiri, Salah, Firmino, Mané.