– Kun City har et stopperpar av slik kvalitet

Lokale journalister trekker frem Gomez og Van Dijk som best i Premier League.

16. okt 2018 kl 21.17 Arild Skjæveland

Denne sesongen har Liverpool sluppet inn tre mål på åtte ligakamper. Da er laget ferdig med kamper mot Tottenham, Chelsea og Manchester City.

På samme tidspunkt forrige sesong hadde de helrøde sluppet inn 12.

Stopperparet var tema på LFCTV-programmet Press Box på tirsdag. Der var James Pearce fra Liverpool Echo og David Maddock fra The Mirror gjester.

– Det er bare å se på statistikken og baklengsmålene med de to på banen for Liverpool denne sesongen. De har en fantastisk forståelse seg i mellom. Mesteren og lærlingen – med Gomez som lærer så mye av en som Van Dijk, sier Pearce.

GOD TONE:
GOD TONE:  Joe Gomez og Virgil van Dijk har funnet tonen både på og utenfor banen.

Han mener det er en duo som har alt.

– De kommuniserer godt, er bra organisert, og begge leser spillet bra. Jeg ser ikke svakheter i den stopperduoen. Tidligere har forsvaret vært grunn til bekymring, men signeringen av Van Dijk har endret det. At han har kommet inn, og den fantastiske utviklingen til Joe Gomez.

Kun City på samme nivå

Mirror-journalisten Maddock er stor fan av Gomez.

– Da Klopp kom ble Gomez skadet med en gang, men Klopp sa at han så for seg at Gomez ville bli en stor spiller for Liverpool i fremtiden. Han har stått ved ham gjennom skadene, fordi han så det store talentet han hadde. Så brukte han ham som høyreback mye for å få brukt ham og lært ham hvordan laget spiller.

– Han er et enormt talent. Vi så det da han spilte for England mot Spania, og vi har sett det denne sesongen.

Han mener Manchester Citys stopperpar er det eneste av samme kaliber i Premier League per dags dato.

– Sammen med Manchester Citys stopperpar, har det utvilsomt vært det beste i ligaen denne sesongen. John Stones og Aymerick Laporte har vært fantastiske – og de to forsvarene har kun sluppet inn tre mål hver.

Han tror likevel at Dejan Lovren vil bli en svært viktig mann utover denne sesongen.

– Lovren og Van Dijk var faktisk det beste stopperparet i ligaen i andre halvdel av forrige sesong. Gomez er utvilsomt Liverpools fremtid, men Lovren har erfaringen og vet hvordan han spiller ved siden Van Dijk.

– Jeg vet at det ikke er en populær mening, men for meg blir Lovren like viktig som Gomez denne sesongen. Han vil også spille mange kamper, og har en veldig god forståelse med Van Dijk.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]