– Nå kommer det kamper hvor vi vil ha ballen i laget mer

Jürgen Klopp sammenligner perioden frem til kommende bolk med landskamper med de forrige sju kampene.

19. okt 2018 kl 12.05 Einar Kvande

Jürgen Klopp har stort sett benyttet de samme spillerne siden august. Fem spillere har figurert i alle elleve kampene, mens seks andre står bokført med ti kamper.

Nå står Liverpool foran en ny intens periode, med seks kamper frem til neste bolk med landskamper.

– Vi har spilt åtte ligakamper så langt, så vi er fortsatt tidlig i sesongen. Men vi har hatt to avbrudd allerede, og da er det som du begynner på nytt igjen, sier Klopp til Liverpoolfc.com om periodene med landskamper.

– De sju kampene vi spilte mellom de to siste landslagsperiodene var det tøffeste kampprogrammet jeg noen gang har hørt om, legger han til.

De nye spillerne må ha mer tid

– Du må fungere med ballen, og du må fungere når du forsvarer deg. Slik er det. Alle våre nye spillere er strålende fotballspillere, men de har ikke funnet seg helt til rette ennå, for det er ikke så lenge siden de kom til klubben og begynte å trene med oss.

– Slikt krever tid. Vi ville elsket å ha gjort endringer på laget, men vi kan ikke gjøre dette raskere. Men til slutt vet vi at de vil komme opp på det samme strålende nivået som de andre, og vil forstå hva vi ønsker å gjøre, akkurat som de andre.

– Men dette har gjort det vanskelig å endre mye på laget. Det handlet ikke om at vi fikk en eller to små skader, eller slike ting. Det handlet om at laget fra i fjor visste hva vi måtte gjøre i spesifikke situasjoner. Det fungerte veldig bra, bortsett fra i Napoli. Der fungerte det veldig dårlig, spesielt i deler av kampen. Derfor er dette så vanskelig.

– Nå står vi foran kamper hvor vi trolig vil ha ballen mer i laget enn i kampene vi spilte i forrige periode, så vi må tenke litt annerledes, og kan benytte oss mer av troppen, noe vi selvsagt vil forsøke, men alt avhenger av hvem som er skadefri og hvem som ikke er det, avslutter Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]