Shaqiri forklarer krempasningen til Salah

Det var Salahs gode løp og Shaqiris lissepasning som åpnet opp Huddersfield-forsvaret.

22. okt 2018 kl 11.03 Einar Kvande

Xherdan Shaqiri og Mohamed Salah var to av Liverpools beste spillere i 1-0 seieren over Huddersfield, og det var også denne duoen som var arkitektene bak vinnermålet. Shaqiri med en perfekt vektet gjennombrudsspasning som Salah satte i lengste hjørne med første touch. Det var nok til å ta de tre poengene i Yorkshire.

– Jeg startet som en av tre på midtbanen, noe som var nytt for meg, da jeg er litt mer offensivt anlagt. Men jeg tror jeg kan spille i denne posisjonen, sier Shaqiri til Liverpoolfc.com.

– Offensivt ønsket manageren at jeg skulle operere mellom Huddersfields lagdeler, noe jeg forsøkte til tider, og vi fikk det målet. Jeg er veldig glad for at jeg fikk starte denne kampen, og jeg forsøkte å levere en god kamp. Jeg er veldig fornøyd med det.

– Mine lagkamerater vet at jeg er en spillertype som kan legge den siste pasningen. Jeg fikk en god pasning fra Joe, og var da mellom Huddersfields lagdeler. Jeg snudde, og det kan være vanskelig å forsvare seg mot meg når jeg snur og er foran forsvarsspillerne. Mo gjorde et godt løp, og jeg ga ham en perfekt pasning, så det ble et fint mål.

Småskader og sykdom

– Det ble en vanskelig kamp for oss. Noen ganger gjorde vi noen enkle feil, som vi normalt ikke gjør, slik at vi ga dem noen sjanser til å gå fremover. Du må vinne tøffe kamper som denne, og vi gjorde det til slutt, sier 27-åringen.

– Det var selvsagt ikke enkelt, og vi hadde mange spillere som akkurat var tilbake fra landskamper, noen med småskader og sykdom. Men vi vant, og det er hva fotball handler om. Jeg er stolt over seieren.

– Jeg har sagt tidligere at topplag må vinne stygge og tøffe kamper noen ganger. Gode lag og topplag vinner kamper som denne.

– Det var selvsagt ikke den beste fotballen som fansen har sett oss spille, men vi vant kampen til slutt. Vi står på videre, analyserer denne kampen, hva som var bra og hva som ikke var bra, og så legger vi denne matchen bak oss og ser frem til den neste, avslutter Shaqiri.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]