Shaqiri klar til å møte Røde Stjerne både sportslig og mentalt

Som kosovoalbaner blir det spesielt for Xherdan Shaqiri å reise til Serbia, men han er bare fokusert på mest mulig spilletid med Liverpool.

22. okt 2018 kl 00.37 Torbjørn Flatin

Xherdan Shaqiri startet sin andre ligakamp for sesongen borte mot Huddersfield, og la opp til kampens eneste scoring satt inn av Mohamed Salah. Nå håper den kortbente 27-åringen å få mer spilletid, og neste kamp er mot Røde Stjerne på Anfield og man skal også møte laget fra Beograd på fremmed gress om to uker.

Generaldirektør Zvezdan Terzic hos Røde Stjerne har tidligere sagt at Shaqiri «vil komme under utrolig psykisk press» når klubbene møtes. Xherdan er sønn av kosovoalbanske foreldre, og selv om Kosovo erklærte seg som uavhengig i 2008 har Serbia nektet å erkjenne dem som egen stat. Spilleren fikk også bot fra FIFA under VM da han scoret mot Serbia og feiret med et tegn som symboliserte det albanske flagget.

- For meg vil det bare være en normal kamp, hevder imidlertid Xherdan overfor Liverpool Echo. – Kanskje vil det være noen som piper mot meg, men når alt kommer til alt er det bare en fotballkamp. Sport er ikke politikk.


Uvanlig posisjon

- Jeg ønsket å betale tilbake med en god prestasjon etter at treneren ga meg sjansen til å spille fra start, fortsetter sveitseren når praten kommer inn på det sportslige og lørdagens kamp mot Huddersfield.

- Det er ikke ofte du ser meg spille i den posisjonen, selv om jeg spilte de siste 10-15 minuttene mot Chelsea i samme rolle. Vi fikk vårt mål, det var en god pasning og en god avslutning. Jeg følte meg bra og jeg ønsker bare å holde det gående. Jeg trives virkelig godt her.


Defensivt ansvar

I sin forrige start, mot Southampton, ble Xherdan Shaqiri byttet ut ved pause. Det virker å være liten tvil om at hans defensive oppgaver er det Jürgen Klopp kan bli mest bekymret over.

- Det er klart at jeg er best offensivt, men hver spiller har defensivt ansvar og må også arbeide med det, kontrer Shaqiri.

- Det viktige er at du forsvarer deg som et lag. Hvis du kan forsvare godt da vil du alltid ha en sjanse til å score og vinne kampen.

- Det var ikke den beste fotballen vi har spilt, men vi fikk tre poeng og det var det viktigste. Topplag må også vinne slike kamper, du kan ikke alltid spille blendende fotball.

- Nå har vi ikke mye tid til å komme oss til den neste kampen, men vi må bare sørge for å være klare.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]