NYANSATT:  Jürgen Klopp på sin første dag på Anfield sammen med Tom Werner og Ian Ayre.

Se tallenes tale:Tre år siden Klopp ble ansatt

Denne sesongen er tyskerens siste sjanse til å få et trofé innen «tidsfristen» han ga seg selv.

På dagen i dag er det tre år siden karismatiske Jürgen Klopp ble ansatt som Liverpool-manager.

Tyskeren tok over for et Liverpool-lag som sto med 12 poeng på de første åtte kampene, hvorav halvparten hadde kommet på de siste seks. Tålmodigheten med Brendan Rodgers var slutt, og inn kom den meget populære Jürgen Klopp, en mann mange supportere knapt hadde våget å drømme om. 

Forventningene var høye til den tidligere Dortmund-manageren, og det ble rapportert at 35.000 mennesker fulgte med på Klopps privatfly til Liverpool via Flightradar. Klopp selv ville, typisk nok, ikke hause seg selv for mye opp. 

«I'm the Normal One», svarte Jürgen Klopp til latter fra salen da han på sin første pressekonferanse ble konfrontert med José Mourinhos famøse «Special One»-sitat. 

To finaler og tung ligasesong

Jürgen Klopp ledet et noe skaderammet Liverpool i sin første kamp ni dager senere, en tøff debut mot formlaget Tottenham på White Hart Lane.

Mignolet, Clyne, Skrtel, Sakho, Moreno, Leiva, Can, Milner, Lallana, Coutinho, Origivar startoppstillingen i kampen som endte 0-0. 

På benken satt spillerne Bogdán, Touré, Randall, Allen, Teixeira, Ibe, Sinclair. Sammenlikner man den benken med søndagens benk mot Manchester City (Mignolet, Alexander-Arnold, Matip Fabinho, Shaqiri, Keita, Sturridge), er det et vitnesbyrd på framgangen man har hatt hva det angår bredde i troppen. 

Jürgen Klopp klarte ikke å løfte laget til nye høyder i Premier League den sesongen. De røde endte på en åttendeplass, det laveste klubben noen gang har endt siden Premier League-æreaen startet.

Men med spor av fremgang i spillet, samt finale i både Ligacupen og Europa League, hadde det etter tyskerens første sesong bredt seg større optimisme på Anfield. 

I sin første hele sesong, i 2016/2017, klatret Liverpool opp til den viktige fjerdeplassen i Premier League, og dermed ledet tyskeren Liverpool til Champions League-fotball for første gang siden Brendan Rodgers klarte det i 13/14-sesongen og andre gang siden Rafa Benítez gjorde det i 08/09!

Sesongen etter befestet man fjerdeplassen, godt hjulpet av festfotball av trioen på topp, men kanskje aller mest vil fjorårssesongen huskes for at man spilte seg hele veien til finalen i Champions League.

«Lovte» tittel i løpet av fire år

Nå etter tre år er Klopp er inne i sin fjerde, og helt klart mest forventningsfylte sesong hittil. Stallen er betraktelig forsterket siden oppgjøret mot Tottenham i 2015, og Liverpool lanseres blant mange som favoritter til tittelen etter Manchester City. 

Tross stor fremgang og tre finaler, har ennå ikke Jürgen Klopps Liverpool vunnet noe trofé. Derfor er nettopp denne sesongen på mange måter ansett på som en dommens sesong for Jürgen Klopp, som på sin første pressekonferanse ga en «lovnad» som media verden over ikke har glemt. 

– Vennligst vær tålmodig. Jeg sier ikke at vi er nødt til å vente i tjue år. Når jeg sitter her om fire år, er jeg ganske sikker på at vi har vunnet en tittel, sa Klopp for tre år siden. 

THE NORMAL ONE:  Jürgen Klopp sørget for mye latter på sitt første møte med pressen som Liverpool-manager.

Jürgen Klopps tre år i tall

Liverpool FCs statistikk-guru Ged Rea har markert treårsdagen med å grave i Klopps statistikk-bank. Her er noen av de mest interessante tallene:

333 –antall mål scoret i liga og cuper. Det første var det Emre Can som scoret mot Rubin Kazan i Europa League.

219 – poeng tatt på Klopps 114 Premier League-kamper, et snitt på 1,92 poeng per kamp. 

166 –Liverpool-kamper spilt under Klopp-æreaen i alle turneringer. 

148 –kamper Roberto Firmino har vært involvert i siden Klopp kom inn dørene. Ingen har spilt flere kamper.

53 –antall mål fra Liverpools mestscorende de siste tre årene: Roberto Firmino. 

29 –spillere som har fått sin debut under Klopp, senest ute var Fabinho mot Paris Saint-Germain.

18 –lengste rekke med kamper uten tap, fra oktober 2017 til januar 2018

63 –antallet kamper uten mål imot med Jürgen Klopp

Del

Jürgen Klopp

06.12.2017 11:58

Stem på Klopp og Salah her

Jürgen Klopp og Mohammed Salah er nominert til månedens manager og månedens spiller.

11.10.2017 12:00

Pressekonferanse på fredag

13.10.2017 08:26

Møter pressen kl. 14.00

Siste Til vår nyhetsoversikt
21.10.2018 kl 22:33

Shaqiri klar til å møte Røde Stjerne både sportslig og mentalt

Som kosovoalbaner blir det spesielt for Xherdan Shaqiri å reise til Serbia, men han er bare fokusert på mest mulig spilletid med Liverpool.

+
21.10.2018 kl 18:44

- Vi må holde på gode forsvarsvaner

21-årige Joe Gomez er fast inventar på et helrødt forsvar som slipper inn færre mål enn noen andre i engelsk toppfotball.

+
21.10.2018 kl 14:23

Nytt tap for Liverpool U23

Misbrukte sjanser og slurvete forsvarsspill ble igjen kostbart for elevene til Neil Critchley, som hadde gjesteopptreden fra Ben Woodburn.

+
21.10.2018 kl 09:59

«Liverpool har lært å vinne stygt, men dette var skrekkelig»

Engelsk media var skjønt enige om at 1-0 mot Huddersfield ikke viste Liverpool på sitt beste, men at tre nye poeng tross alt var det viktigste.

+