Slik var Klopps første pressekonferanse

Jürgen Klopp møtte pressen for første gang som Liverpool-sjef. Her kan du se video av hele seansen.

Den tyske 48-åringen ble i går kveld bekreftet som klubbens nye manager. I formiddag var han gjennom sin første pressekonferanse som Liverpool-sjef, og vi fulgte den her på Liverpool.no.

Jürgen Klopp:

– Først av alt må jeg beklage engelsken min.

– Jeg har visst noen dager at jeg skal tilbake i gamet, og å være her er den største æren jeg kan tenk meg. Dette er en av de største klubbene i verden. Sitasjonen er ikke så vanskelig som mange i dette rommet vil hevde.

– Det er et fint øyeblikk for meg å komme hit på, og jeg føler meg veldig stolt. Her lever og puster folk fotball. Dette er ikke en normalt klubb; det er en spesiell klubb. Det er et perfekt steg for meg ved å bli her og hjelpe klubben.

– Det viktigste er at vi spiller vårt spill. Ingen vet hvem som kommer til å vinne Premier League, men det er viktig at spillerne merker forskjellen. Spillerne er nødt til å tenke at de kan nå forventningene fra pressen og supporterne.

– Man må forandre seg fra en tviler til en troende. Slutt å tenke på penger. Det er ingen grunn til det. Tenk bare på fotball. Ønsker man å nyte fotballen, må man være forberedt på det.

Om overganger og transferkomitéen:

– Det har vært «crazy» diskusjoner om det. Det var ikke et problem i ti sekunder. Jeg er ikke et geni. Jeg vet ikke mer enn resten av verden. Jeg trenger disse folkene for å kommunisere. Det jeg har, er første og siste ord

– I'm the normal one, er konklusjonen når Klopp konfronteres med José Mourinhos «special one» da han først kom til England.

– Alle fortalte meg om den britiske pressen, så det er opp til dere å vise meg at de er løgnere.

– Jeg er 48 år. I løpet av de fire siste månedene har jeg spilt mye tennis. Jeg hadde en god følelse da FSG kontaktet meg. De er en kul gjeng. Det var klart for meg, da, å avslutte ferien. Og komme i gang med arbeidet.

– Ja, dette er surrealistisk. Jeg våknet i morges som manageren til Liverpool FC. Jeg er forberedt på dette med erfaringen jeg har fra tidligere klubber.

– Det er ikke så viktig hva folk tenker om deg når du kommer inn. Det handler om hva folk tenker når du drar.

– Vær så snill: Gi oss tid til å jobbe med dette. Vær tålmodige. Jeg sier ikke at vi må vente i 20 år, men når jeg har sittet her i fire år, er jeg ganske sikker på at vi har vunnet en tittel.

Om likhetene med Dortmund: – Det er umulig å sammenlikne de to klubbene. Det er ikke viktig. I Dortmund gjorde vi det vi trengte for å forbedre spillerne. Det er ikke de samme her, men jeg tror på potensialet i laget.

– Jeg er ikke her bare fordi Liverpool tok kontakt. Jeg har tro på potensialet til dette laget. Alt ligger til rette. Nå trenger vi bare en omstart. Nå er vi nødt til å jobbe.

– Hvis motstandere er bedre, må man bringe laget til vårt nivå, og da kan man «drepe» ethvert lag.

– Det er kult at dere virkelig ser frem til årene med meg her. Jeg tenker ikke på å bli en legende. Jeg jobber bare i nåtid. Jeg er en normal fyr fra svartskogen (Schwarzwald i Tyskland journ anm.). Jeg sammenlikner meg ikke med de geniene som har vært her tidligere.

Se hele seansen direkte i videovinduet under:

Video med tillatelse fra TV 2.

Les også:
Beatles-tilstander da han ankom byen

Kommentar: «Vi kan begynne å drømme igjen»
– Dette viser nye ambisjoner fra FSG

Dette er Jürgen Klopp

Best betalte Liverpool-manager noensinne

Spiste middag med Tom Werner etter signeringen