Reisetips:Sene restaurantbesøk

Det passer ikke alltid med middag klokken åtte. Her er noen restauranter som har åpent sent.

Mat kan være et vrient område å dekke når man har billett til en sen midtukekamp, eller kommer tilbake sent fra en bortekamp i helgen. Eller kanskje det ble noen øl for mye en lørdags kveld i Mathew Street og man trenger å hjelpe kroppen med å håndtere alkoholinntaket?

Burger King i byen har nattåpent, og McDonalds er åpent til sent, men hvis man ønsker litt mer enn mat i papirpose, har vi samlet noen restauranter som kan sjekkes ut.

Her er noen restauranter som tar bookinger og walk-ins relativt sent. Noen har åpent til langt på natt, mens andre til rundt midnatt.

Mayflower, Duke Street

Åpent til 04.00

Ubestridt favoritt blant både nordmenn og mange scousere når de fleste andre restaurantene har stengt kjøkkenet for dagen. Mayflower har åpent til klokken 04.00 om morgenen, noe som drar inn mye berusa folk som trenger å blande ut alkoholen i magesekken. Kinarestauranten beskriver seg selv som unik, stilig og luksuriøs. Det er litt vel generøst, men de har likevel klart å bli en institusjon blant fotballfolket på Merseyside. Det er ikke mange andre steder man kan sette seg ned og velge mellom bokstavelig talt hundrevis av retter fra de forskjellige regionene i Kina, midt på natten.

Turtle Bay, Hanover Street og Victoria Street

Åpent til 23.00/01.00 i helgene

Turtle Bay er en karibisk restaurantkjede som har to lokaler i Liverpool, én i Hanover Street og et i Mathew Street/Victoria Street. Begge har åpent til sent, og serverer kjempegode retter hentet rett fra de vestindiske øyene. De har også et godt utviklet cocktail-kart hvis du virkelig ønsker feriefølelsen.

Det er stort sett ganske greit å få bord her, både i hverdager og helger, men for å være på den sikre siden kan du booke her.

Crust, Bold Street

Åpent til 23.00/00.00 i helgene

Pizza, pasta og pils. Crust er restauranten i Bold Street som på kort tid har blitt en favoritt blant mange pizza- og pasta-entusiaster. Restauranten åpnet i desember 2015 og det er teamet bak populære Il Forno som står for godsakene. Pizza-utvalget er enormt, og man kan velge mellom fire forskjellige pizzabunner, original, femkorn, organisk eller svart. Øl-alternativene er også innmari imponerende, med flere alternativer fra både Liverpool og Italia. Crust er åpent til klokken 23.00 i hverdagene, og midnatt fredag og lørdag.

The Club House, Liverpool One

Åpent til 23.00

The Club House er det svære, hvite Hamptons-aktige klubbhuset som ligger ved Chavasse Park i Liverpool One. Meget sentral beliggenhet, med andre ord, og Club House lar deg booke bord helt frem til klokken 23.00. Baren er åpen til midnatt i hverdagene, og lokalet er utrolig fint og forseggjort. På den varierte menyen står deres kjente Hanging Kebabs, malaysisk curry, pai og deli boards. Undertegnede er ikke så veldig imponert over deres cocktails men de har et stort og imponerende øl-utvalg.

Wahaca, 24 College Lane

Åpent til 23.00

Hvis du craver mexicansk mat er Wahaca i College Lane et alternativ, og her skal kjøkkenet være åpent til klokken 23.00 fra mandag-lørdag og klokken 22.00 på søndager. Etter å ha bodd i Mexico i perioder i 20-årene, bestemte kokk og MasterChef-vinner Thomasina Miers seg for å kapitalisere på mangelen av ordentlig mexicansk mat i England, og startet Wahaca. Her er det altså ikke Tex Mex som står på menyen, men langt mer autentisk mexicansk mat som er både fyldig og sunn-ish. Søtpotet og feta-taquito. Taco med biff og salsa med chipotle og tomatillo-salsa. Quesadilla med chorizo og potet. Vann. I. Munnen.

The Alchemist, Brunswick Street

Åpent til 22.45

The Alchemist er den trendy baren i Brunswick Street med drinker som minner mer om en kjemi-time og stjeler det meste av oppmerksomheten. Men the Alchemist serverer også skikkelig velsmakende matretter. Stemningen er alltid god her, virker det som. Kanskje det er noe i trylledrinkene? Man kan booke bord frem til 22.45, og selv i hverdagen er det fullt av liv i Brunswick Street-laboratoriet. Baren er åpen til midnatt i hverdagene, klokken 01.00 på torsdager og 02.00 fredag og lørdag. Derfor føler man ikke at man opptar et bord, selv om det begynner å bli sent.

Mamos, Bold Street

Åpent til 02.00/05.00

Mamos er vel mer eller mindre et gatekjøkken, men maten er god og i hverdagene får man mer restaurantfølelse. Stedet er for tiden dekorert i Egyptiske flagg og Salah-effekter, noe som har hengt der siden Champions League-finalen.

Mottoet til Mamos er “Simple, honest and delicious” - enkelt, ærlig og digg. Grillet Peri Peri-kylling er deres spesialitet, men enorme burgere, pizza og sunne smoothies (og ikke like sunne milkshakes) står også på menyen hos dette serveringsstedet som må sies å være en kombinasjon av gatekjøkken og restaurant.

Mamos er åpent til 02.00 i hverdagene, og åpent helt til 05.00 i helgene. Med beliggenhet nære Concert Square er den et ganske beleilig alternativ til nattmat. De har ikke så mange bord å velge mellom og etter en travel lørdagskveld kan det være vrient å få sitteplass. I hverdagene, derimot, går det stort sett greit.

Selv om undertegnede bare har gode erfaringer med Mamos så kan det være verdt å merke seg at en del anmeldelser på både Facebook og Tripadvisor er ganske negative… derfor plasserer vi Mamos nederst på listen over anbefalinger.