Q & A: Reise til Liverpool

Mange jobber hvert år med å plotte inn en tur eller to til Liverpool. Her har vi samlet noen av de vanligste reisespørsmålene som kommer fra medlemmene.

Q: Hvordan kan jeg kjøpe billetter rett fra billettkontoret på Anfield?

A: LFC selger ca 8000 billetter til hver ligakamp gjennom sitt Members Sale. Flere på cupkamper. Du må være Official Member for å delta på salget. Det er to «hovedvinduer» for billettsalg - et i juli for kamper frem til 1. januar. Og ett i november for kamper ut sesongen.

I tillegg kommer jo salg på de forskjellige cupene, pluss sporadisk restsalg på ligakampene.

Q: Hvorfor selger dere ikke kun kampbilletter via supporterklubben?

A: LFC sluttet for noen år siden å selge billetter igjennom supporterklubber og bruker i dag salget gjennom Memberships til å distribuere billetter. I motsetning til en del andre klubber i Premier League.

Q: Er det enkelt å komme igjennom til billettkontoret når salget pågår?

A: Det er vanskelig å skaffe billetter på toppkampene. Disse krever «credit» på flere kamper fra forrige sesong. Du må altså har vært på x antall kamper i fjor for å kvalifisere. Vi anbefaler imidlertid alle til å forsøke Members Sale. En billett til face value er beste måten å skaffe seg en billigst mulig tur på.

Q: Hvor mange billetter kan jeg kjøpe hvis jeg kommer igjennom hos LFC?

A: Hvis kampen ikke er kommet på åpent salg kan du kun kjøpe én billett per medlemskap. Du kan imidlertid knytte til deg andre som har medlemskap (via Friends & Family), slik at du kan kjøpe inntil fire billetter om gangen hvis alle er Official Members og kvalifiserer.

Q: Hvorfor er turpakker så mye dyrere enn det jeg selv kan booke på nettet?

A: Prisene har gått opp de siste årene og det er flere årsaker til det. Pakkene Ving kjøper fra LFC kan ikke sammenlignes med å få tak i en billett til face value. Vi kan ikke kjøpe billetter fra Members Sale og legge på hotell etc og selge, selv om mange andre operatører gjør det. Det er strengt forbudt fra LFCs side og heller ikke fair ovenfor de som har betalt for Membership. Etter LFC åpnet sin nye Main Stand ble det åpnet mange nye lounger og det er i dag er bredt spekter av tilbud og med tilhørende priser.

Q: Hva skjer hvis jeg bestiller en pakketur fra Ving og kampen blir flyttet?

A: Når du bestiller en turpakke hos Ving og kamper blir flyttet mer enn 36 timer, vil du få igjen alle pengene dine om du ikke kan reise på den nye kampdatoen. Dette er en garanti som kan være god å ha.
Les mer om fordelene med å reise med Ving her.

Q: Hvorfor har ikke Supporterklubben billigere turer?

A: Turpakkene har blitt dyrere de siste årene og vi anbefaler alle medlemmer å forsøke å få billett rett fra klubben og naturligvis også sjekke markedet ellers. Det vil alltid være billigst hvis du kan få tak i din egen billett.
Supporterklubben kan ikke samarbeide med aktører LFC ønsker bort fra markedet eller aktører hvor store penger skifter hender rett før avspark. Vi må følge norsk lov og de regler LFC har satt for billettsalg. Selv om mange tar seg store friheter på dette området kan vi som organisasjon ikke gjøre det samme.

IKKE BLI LURT PÅ TUR:
IKKE BLI LURT PÅ TUR:  Det viktigste er at du som reisende får den turen du ønsker. Samtidig er det viktig å ikke bli lurt av useriøse aktører på markedet.

Q: Hvordan kan vi booke omvisning på Anfield?

A: Hvis du reiser med Ving på en «full pakke med eller uten fly» vil du få tilbud om dette ca. en måned før avreise. Vi vil legge ut informasjon om innhold og priser når det er bekreftet fra klubben.
Du kan også booke omvsning direkte fra museet på Anfield.

Q: Vi skal reise til London og ser at LFC spiller kamp der samme helg. Hvordan får vi tak i billetter til bortekamper?

A: LFC mottar ofte bare 2-3000 billetter til bortekamper. Supporterklubben får ingen billetter til bortekamper, de går rett til sesongkortholdere/members som har nok credit registrert, og kommer nesten aldri i åpent salg. Du finner mange aktører på nettet som selger bortekampbilletter - med et stort påslag.

Q: Hva bør jeg tenke på når det gjelder bestilling av fly og hotell?

A: Mange liker å ordne reise og alt selv. Det man må ta hensyn til da er flytting av kamper. Ofte involverer det litt gambling, men så lenge man er klar over risikoen kan det være mye penger å spare. En tommelfingerregel er å booke tre døgn i Liverpool så man dekker tidsrommet fredag til mandag. TV-kampene flyttes i flere puljer utover sesongen, og dessverre kommer disse bekreftelsene senere og senere. De finnes ingen datoer for annonsering av TV-kamper. Når TV-kampene er satt er det rimelig sikkert at den datoen blir stående, men likevel ikke 100% sikkert. Spesielt etter nyttår kan avansement i cupene medføre ny flytting, og også dersom motstanderlaget henger med i de ulike cupene. Sjekk våre reiselinker.

Q: Hvorfor må alle som reiser med Ving være medlem av Supporterklubben?

A: Mange av turene selger ut, og det er mest fair at disse da går til medlemmer. En annen ting er at LFC krever mulighet til sporing og navn på hver billett for å forsikre at billetter ikke blir videresolgt. Vi kunne sikkert boostet tursalget hvis vi hadde fokusert på firmaturer, Kick-Off-arrangementer og "gutteturer" hvor bare en eller to holder med LFC, men som supporterklubb velger vi bevisst å fokusere annerledes.

Q: Hvilke andre aktører anbefaler dere å reise med?

A: Vi må i utgangspunktet ha fokus på det vi gjør selv på reiser - og passe på å oppfylle de krav som gjelder for reiser og billetter i Norge og England. Det finnes naturligvis andre dyktige aktører også. Et Googlesøk finner mange - men pass på at aktøren du velger er medlem av Reisegarantifondet. Sjekk også nøye, eventuelt spør, hvilke hoteller de bruker, hvis det ikke er oppgitt - og hvilke rettigheter som gjelder ifm flytting av kamper.

Q: Hva må jeg tenke på når det gjelder tog fra London til Liverpool?

A: Tog i England er dyrt - og prisene vil variere fra når på døgnet du reiser. Book derfor alltid togturen online før du reiser fra Norge. Her kan det være mye penger å spare. Tog ned til London etter kamp vil dessuten også være veldig fulle.

Sjekk linker for tog under ved å klikke på "Planlegg egen tur til Liverpool".

Q: Er det lettest å ta buss, tog eller taxi til/fra Manchester Airport?

A: Hvis dere er flere blir det som regel billigere med taxi. Det koster ca £45 til eller fra flyplass. Men bestill på forhånd taxi fra Liverpool til å komme å hente deg. De bilene som står utenfor flyplassen er dyrere. Forsøk gjerne Delta eller Davy Liver. Sjekk også Facebook-gruppa «Fellestransport til/fra Liverpool» - for å dele transport med flere.

Q: Når kommer TV-kampene?

A: Det finnes ingen eksakte datoer for når TV-kampene offentliggjøres utover sesongen, men du finner en omtrentlig oversikt her. Her gjelder det bare å følge med og å ha tunga rett i munnen i forhold til booking av fly og hotell. Vi anbefaler å ta høyde for tre døgn - men ligakamper kan også bli flyttet ut av helgen. Per dags dato har TV-kampene ut september kommet.

Q: Hvilke puber og restauranter anbefaler dere i Liverpool?

A: Byen har over tid fått et stort mangfold - akkurat som en moderne storby og det er virkelig mye bra å velge mellom. Sjekk vår guide til Liverpool her for å finne mer info om byen med det store hjertet.

God tur til dere alle - gled dere til oppholdet i verdens beste by :)