Restauranttips for neste tur
For deg som er glad i indisk mat.
De senere årene har Liverpool opplevd en voldsom vekst av uavhengige og spennende restauranter, spesielt i området Bold Street og Castle Street. En av de ledende og mest vellykkede er indiske Mowgli.
Byggearbeid preger deler av Water Street, og det ser ikke ut som mye å skrive hjem om når du står utenfor dørene til Mowgli på hjørnet av Water og Castle Street. Inngangspartiet er bortgjemt bak stillaser. Kanskje du aller helst vil fortsette ned gata, mot Liver Building og elva. Men forhåpentligvis klarer en spennende ape i gull å lokke deg inn dobbeltdørene.
Når du kommer inn er krydderluktene det første som omfavner deg. Selv om konseptet har lite til felles med Rudyard Kiplings Jungelboken, utenom navnet, skaper den rustikke innredningen og funklende lyslenker en vakker og eventyraktig atmosfære. Gamle fuglebur, tykke rep og eldgamle utbroderinger i taket som endelig får skinne, bidrar til den avslappede men elegante stemningen.
Åpnet i 2014
Liverpools beste indiske restaurant åpnet dørene i Bold Street i 2014. Eier og tidligere advokat Nisha Katona hadde en mangeårige drøm om å vise britene hvordan ekte indisk curry egentlig forberedes. Restauranten ble kjapt en av Liverpools mest populære. Under ett år senere åpnet hun en ny restaurant i Manchester, før Mowgli utvidet i Liverpool og åpnet enda en filial på hjørnet av Castle Street og Water Street. Sistnevnte er i tillegg mye større enn Bold Street, og her er det lettere å få bord.
Nisha har skrevet kokeboken Pimp My Rice, har en populær YouTube-kanal og er ofte å se på britisk TV med sin kokkekunst. Menyen i restaurantene består av Katona-familiens favorittretter, finjustert av Nisha selv. Her finner du ikke Toros Tikka Masala, men Mother Butter Chicken. Nisha er opptatt av å formidle at autentisk indisk mat er sunn, ofte vegetarisk, og full av spennende smaker. Og hun lykkes; et kjapt søk på Facebook viser at av 483 anmeldelser får Mowgli top score av 447 gjester.
Den indiske maten på Mowgli er frisk og annerledes. Curry og Street Meats serveres i tinnbokser, akkurat sånn det er vanlig i India og som forsterker følelsen av ekthet. Rettene er små, og det anbefales å dele et antall mellom seg, med tre-fire retter per person.
Et av høydepunktene er Yoghurt Chat Bombs som eksploderer i munnen, som et esketroll av uforutsigbare smaker. Menyen er naturligvis smekkfull av curryer som har et lite kick i seg som gjør deg varm i kinnene. Hvis du er en ubesluttsom men uredd gjest kan du spille russisk rulett med curryen og bestille en Tiffin Box. Da får du tre forskjellige retter, valgt av kokken, og en boks med ris.
Har du allergier eller noen andre spesielle matkrav er de ansatte veldig behjelpelige. Menyen har mange vegetar-retter og glutenfrie alternativer.
Mowgli serverer rett og slett så god mat at det er vanskelig å ikke drømme seg tilbake, spesielt hvis du er en buff etter det indiske kjøkken. Prisene er i tillegg ganske hyggelige.
Walk-ins er stort sett velkomne, men man må belage seg på ventetid spesielt i helgen. Det anbefales derfor å bestille bord. Restauranten i Bold Street tar ikke bookinger, men et bord i Water Street kan reserveres på telefon 0151 236 6366, eller +44 151 236 6366 fra telefon i Norge.