Liverpools beste fotballpuber

Anfield er selvfølgelig det beste stedet i Liverpool for å se fotball. Er det derimot en pub man er på utkikk etter, er byen stappfull av alternativer.

Det hender man befinner seg i Liverpool uten billett til kampen, eller når Liverpool spiller på bortebane. Et spørsmål som går igjen på sosiale medier er hvilken pub man burde dra til for å få med seg kampen eller andre sportsbegivenheter. Etter at Carragher la ned begge sine populære Cafe Sports-barer er det mest opplagte svaret borte, men byen er full av gode muligheter.

Det er mange puber som har de riktige kanalene som gir dem rettigheter til å vise de tv-sendte kampene. Her er en liste over noen gode alternativer:

Camp and Furnace, 67 Greenland Street

Camp and Furnace er en soleklar favoritt i byen, både når det gjelder bingo-kvelder, food jam i helgene og som vert for diverse festivaler. Her har de en “fan park” som er åpen hver Liverpool- og Everton-kamp, i tillegg til landskamper. Fanparken finner man i et av de to store varehusene, hvor det er god plass og mange langbord. De har bare én skjerm men den er til gjengjeld stor.

For en vanlig kampdag trenger man ikke komme før avspark for å få bord, men er det en storkamp er det lurt å være tidlig hvis man vil ha sitteplass. På de største kampene blir stemningen stå-på-bordet-god, noe Europaliga-kampen mot Manchester United var et godt eksempel på. Da Coutinho scoret ristet det godt i bølgeblikket. Camp and Furnace er det nærmeste man kommer å faktisk være til stede på stadion, da det er mye synging og heiing.

Alle er velkomne, likevel kan det nok være litt voldsomt for de minste på de aller største kampene.

Camp and Furnace ligger i Baltic Triangle, en kort taxitur utenfor sentrum.

Bierkeller, 6 Thomas Steers Way

På en sen lørdagskveld er Bierkeller himmelen for de som liker å slå ut håret og danse på bordet til musikken fra et skøyeraktig Oompah-band. På dagtid er det betraktelig roligere, men likevel et av de mest populære destinasjonene for utdrikningslag og biljard-spillere.

Beliggenheten er svært gunstig. Dette er det mest sentrale alternativet for en fotballkamp, da Bierkeller er en del av Liverpool One og ligger under Chavasse Park. Det er perfekt å ta en pause fra shoppingen uten å måtte gå langt for å finne tv-skjermer og øl.

Bierkeller er delt opp i tre deler; en restaurant, selve Bierkeller med langbord og en scene, og Shooters Sports Bar. Shooters Sports Bar, som er delen av Bierkeller som viser fotballen, er veldig populær.

De har mange skjermer i tillegg til én storskjerm, og her blir det mye liv når de røde eller blå spiller. De fleste andre store kamper blir også vist her, så lenge de sendes på BT Sport eller noen av de mange Sky Sports-kanalene. Shooters Sports Bar har nemlig fullt fokus på sport, så her får du sett det meste av de store sportsbegivenhetene.

Tips: Det blir ofte veldig fullt på Bierkeller, spesielt i forbindelse med de større kampene. Hvis det er tilfellet, gå til hotellbaren i Hilton-hotellet i nabobygget. Her er det rolig, dog ganske dyrt, men de viser de fleste kamper på storskjerm og det er sjeldent kamp om plassene.

The Abbey, 85-89 Hanover Street

The Abbey dukker ofte opp i kommentarfeltene på Facebook når brukere spør hvilke puber de burde dra til, og det med god grunn. Puben har veldig lite personlighet og er langt i fra koselig, men har absolutt alt man trenger for å se en fotballkamp.

The Abbey har mange tv-skjermer i tillegg til to projektorer, så man har alltid god utsikt til en skjerm. Siden de har både Sky Sports og BT Sport kan man se alle de tv-sendte kampene. Det er spesielt gøy å se Merseyside-derbyet her inne, hvor halvparten av puben er kledd i blått og halvparten i rødt. Det går også fint an å ta med seg barn på dagtid.

Beliggenheten er også upåklagelig, midt i sentrum i Hanover Street. I tillegg til et stort utvalg drikkevarer, har de også en matmeny med mye å velge mellom. Det er ikke akkurat delikatesser man blir servert, men det fungerer godt som “pub grub”.

På andre siden av veien ligger den irske puben O’Neills, som også viser noen fotballkamper men som ikke har investert i BT Sport.

Lady of Mann/Rigby’s, 19 Dale Street

Også i Dale Street finner man gode alternativer for fotball hos Rigby’s, Lady of Mann og Ye Hole In Ye Wall. Dette er en gruppe med gode, gamle engelske puber.

Hvis man ønsker å se kampen i litt roligere omgivelser er Lady of Mann et godt tips. Her kan man fint sitte alene eller i en stor gruppe uten å føle seg i veien eller utilpass.

De har også et godt utvalg øl med alt fra Estrella til California Pale Ale, til gode priser.

På Lady of Mann kan man få servert smakfulle tapas-tallerkner, mens Rigby’s serverer mer tradisjonell, autentisk britisk pubmat.

Lady of Mann og Rigby’s deler en ganske stor bakgård med stoler og bord. Her har de også en liten tv-skjerm hvor man kan følge kampene utendørs på våren eller sensommeren. Er det fint vær blir det stappfullt her, og det er lurt å være tidlig ute.

Rose and Crown, Cheapside

Sist undertegnede var på denne puben overhørte hun følgende samtale mellom en dresskledd kunde og damen bak baren:

“Can I have some sparkling water, please?”

“Sparkkkling waaaater? You’re in the Rose and Crown, love.”

Dette er med andre ord en skikkelig ujålete bule, bortgjemt i Cheapside ved Dale Street. Til tross for at den er litt tilbaketrukken er den veldig populær blant sine mange lokale stamgjester. Fredags-karaoken er veldig ettertraktet og engasjerende, men det er ikke her fremtidige X Factor-deltagere viser seg frem.

Nærmeste nabo er byens tidligere hoved-fengsel gjennom over 130 år, Main Bridewell, som ble stengt sent på 90-tallet. Derfor var Rose and Crown en gang i tiden populær blant tjenestemenn i blått. Fengslet har nå blitt gjort om til et hotell, så Rose and Crown har fått et nytt klientell i tillegg til stamkundene.

Ølen er veldig billig og her kan man se alle Liverpool og Everton-kamper, i tillegg til de fleste andre Premier League-kamper. De har både Sky og BT.. Det blir stappfullt her når det er fotball på skjermen, og det er også et populært for kampgåere før Liverpool- og Everton-kamper.

Med fire tv-skjermer og én storskjerm, i tillegg til et godt utvalg tv-kanaler, er det et naturlig samlingspunkt for lokale fotballsupportere i alle aldersgrupper. Her er det en utrolig vennlig og livlig atmosfære.

I tillegg til de allerede nevnte, er som sagt byen full av puber som viser de tv-sendte kampene. Liverpool Echo har også ramset opp 17 steder å se kamp, den finner du her.

Hvis man befinner seg ved Anfield, er det også her et hav av muligheter for å nyte en pils til fotball på TV. The Sandon, Twelfth Man og The Park er noen av de mer populære alternativene.