Tre barer å besøke på neste tur

Mange går sikkert til de samme vannhullene og restaurantene på tur til Merseyside. Men husk at Liverpool har mye mer å by på.

Nordmenn og andre tilreisende sverger ofte til Mathew Street, som er fin på sin måte. Her finner du det meste, men Liverpool er så mye mer.

For å gi litt hjelp til å utforske utelivet kommer vi regelmessig til å komme med forslag til barer, restauranter eller utesteder.

Her er tre bar-forslag til de som vil utvide horisonten litt:

McGuffies.jpg
McGuffies2.jpg

McGuffies, 10 Castle Street

McGuffies er kanskje Liverpools minste bar, og definitivt den smaleste. Selve lokalet er sjarmerende og stilig, lite og intimt og bærer preg av sin lange historie.

McGuffies var en apotekkjede, startet i Liverpool av John Rowland McGuffie på slutten av 1700-tallet. Selve butikken i 10 Castle Street åpnet tidlig på 1900-tallet (senere flyttet apoteket lengre ned i gata, og ble til slutt kjøpt opp av Boots i 1986).

I vinduet henger fargerike glasskrukker, som i gamle dager fungerte som symbol på farmasøytisk kompetanse. Det gjorde det lettere å få hjelp for de med manglende leseferdigheter.

Bak det restaurerte inngangspartiet fra apotekertiden, ligger nå en sjarmerende liten cocktailbar med en kontinental eleganse.

Det er et hyggelig avbrekk fra de brune, engelske pubene som dominerer nabogata Dale Street, og Liverpool generelt.

McGuffies: Liten og intim bar - en av de minste i hele byen - men absolutt verdt et besøk. Godt utvalgt av gode drinker, serveres av dyktige bartendere..

McGuffies er ikke stedet man sitter i timevis, men er perfekt for en kaffe på morgenen, eller en cocktail for å lade opp til kvelden på byen.

På en varmere dag er bordene utenfor helt ideelle for å se på verden gå forbi, og arkitekturen på Castle Street er også veldig fin for de som er interessert i det. Dessverre havner bordene i skyggen tidlig på dagen.

Det har vært flere forskjellige eiere siden McGuffies åpnet som serveringssted for seks år siden, men det virker som at de nåværende eierne har funnet balansen mellom et godt utvalg av drinker, en koselig atmosfære og trivelige bartendere.

For det aller beste med McGuffies er de ansatte. Utrolig trivelige og dyktige bartendere som vet hva de driver med, ikke er redde for å komme med stødige anbefalinger eller bare slå av en prat.

Veeno er en familiedrevet italiensk vinbar, og hele utvalget er produsert på familiens vingård på Sicilia
Mellom klokken 12-16 i ukedagene kan du utnytte deg av en ganske god lunsj-deal: brus eller husets vin pluss en focaccia-sandwich for £4.90.

Veeno, 46 Castle Street

Ikke langt unna McGuffies, og rett over veien for populære San Carlo, ligger Veeno.

Veeno er en familiedrevet italiensk vinbar, og hele utvalget er produsert på familiens vingård på Sicilia.

Baren åpnet i august 2015, men har rukket å bli en populær destinasjon for kollegaer etter arbeidstid, venninner på vinsmaking eller kjærestepar på stevnemøte.

Familien etterstreber å gjenskape den italienske aperitivo-kulturen, hvor venner og familie samles før middag for å småspise og drikke god vin i uhøytidelig selskap.

De åpnet først en bar i Manchester, før de ekspanderte og endelig bestemte seg for å bringe tradisjonen til Liverpool.

Veeno er ingen restaurant, men har et godt utvalg italienske småretter og desserter. Fokuset er naturligvis på god vin, men de selger også kaffe, øl og likører.

De tilbyr en «wine tasting menu» hver dag, hvor du får smake på seks forskjellige viner og en tallerken med forskjellige småretter på deling.

Mellom klokken 12-16 i ukedagene kan du utnytte deg av en ganske god lunsj-deal: brus eller husets vin pluss en focaccia-sandwich for £4.90.

I likhet med McGuffies er lokalet smalt. I helgene blir det ganske travelt her, spesielt fredag etter arbeidstid. Man kan enkelt booke bord på deres hjemmesider.

Attic2.jpg
Attic.jpg

The Attic, 33-45 Parr Street

Som navnet tilsier ligger the Attic på loftet til prisvinnende Parr Street Studios (hvor store navn som Adele, Coldplay og Pulp har spilt inn plater).

Når du går opp den bratte trappen til stedet som også er kjent som 3345, skjønner man raskt at musikk er et av hovedfokusene.

Trappeoppgangen er dekorert med platecovere, og i ett av rommene er veggen dekket av vinylplater.

Her smeller det bra i helgene for de som er interessert i en fest i veldig avslappede omgivelser. Klientellet er svært variert da the Attic er populært blant både studenter og eldre musikkelskere.

Det er live musikk nesten hver dag, og her er det også muligheter for å se fotballkamper.

Det er generelt høy allsang-faktor, mens rundt midnatt er det mange som rister litt på dansefoten.

I varmere vær er uteserveringen en av de beste i byen. Fargerike bord og lyslenker skaper et sjarmerende uteareal på terrassen.

Mellom bygningene er man godt skjult fra den ubarmhjertige Merseyside-vinden som kan være bitende kald, samtidig skinner sola fra morgen til kveld.

En annen hovedattraksjon på loftet er pølser. Diggy’s Dogs frekke hotdogs kan gi enhver pølseelsker vann i munnen, hvis det er lov å si.

The Attic er bare åpen på torsdag, fredag og lørdag. På torsdager er det ofte veldig rolig, mens det på fredager og lørdager er bra med liv.