ALLE DE STORE:  Alle klubbens store stjerner får plass i teateret. Og noen gamle helter dukker også ofte opp etter forestillingen.

Liverpoolteater i 2 x 45 minutter

«YNWA», historien om Liverpool FC, går igjen på teater nå.

28. september startet «YNWA» opp for tredje gang på Liverpool's Royal Court, der Liverpools historie blir fremført på teater. I denne omgang vil bli spilt fram til 28. oktober.

Undertittelen «The Story of Liverpool Football Club from JK Houlding to Jürgen Klopp», viser at stykket har gått gjennom noen endringer siden det første gangen ble satt opp i 2011. 

FOTBALLFORFATTER:  Nicky Allt har gjort karriere på å skrive om favorittklubben Liverpool.

– Er det et «levende show» på et vis?

– Det vil alltid utvikle seg, det vil alltid forandre seg. Når man lager andre show så lager man det, og om folk liker det setter man det kanskje opp igjen fem år seinere. Men med dette var ideen alltid at hvis klubben vinner et trofé kan vi sette det opp på nytt, og skrive inn det nye. Men vi har gjort stykket strammere for hver gang likevel. Og nå er det 45 minutter i to omganger, sier forfatteren av «YNWA» Nicky Allt til Liverpool.no.

Fotballmusikal

På scenen er det en stor skjerm med Shankly-gates over, og på den eneste siden en pub, og på den andre siden et band. Og hele tiden legges det opp til at publikum skal synge med på de gamle fotballsangene, og det kommer også stadige tilrop og brøl fra publikum i salen.

– Det jeg prøver med dette showet er å lage det som en gammel fotballkamp, sier Allt, om showet som startet opp for seks år siden, og så ble det satt opp for tre år siden.  

– Det er virkelig, og jeg vil ikke støte fram meg noen, en musikal. Det er det. Men det høres ikke bra ut med «Liverpool FC - the musical». Men musikken er med hele veien. Uten musikken ville det ikke fungert like bra. Det skaper følelser.

FIN STEMNING:  Mye fine sanger er limet i firestillingen, som er både morsom, lærerik og alvorstynget.

Sterk Hillsborough-del

– Starten av showet forteller historien om bruddet med Everton med barter og hatter, så går det inn i første og andre verdenskrig, og på slutten av første akt kommer Bill Shankly inn. I andre akt handler det om tiden fra Bob Paisley og framover, sier Allt.

Vanskelige temaer som Heysel og Hillsborough er også gjort på en måte som får et samlet publikum til å snufse. Men han har ikke gjort så store endringer etter at rettferdigheten endelig seiret i april 2016. 

– Siden delen med Hillsborough varer i fem minutter, trengte vi bare endre en linje eller to. Fordi det vi hadde laget var så sterkt, lot vi det være slik men endret fra «vi kjemper for rettferdighet» til «vi har fått rettferdighet nå». Det ser enda bedre ut. For med den endringen får man en ordentlig brøl på slutten, mens det før også endte med tristhet, sier Allt.

Den effekt var tydelig da Liverpool.no så showet i åpningsuka.

– Heysel og Hillsborough måtte være med, selv om det er de triste stundene. Showet er mest sanger og masse humor, men så dras det ned i de bitene. Jeg var redd vi ikke skulle klare å løfte stemningen igjen etter de hendelsene i showet, men jeg tror vi har lyktes med det, sier Allt.

  • Hvis du skal på tur til Liverpool denne måneden, kan du sjekke ut programmet og bestille billett på Royal Court ved å trykke her.
  • Du kan lese et lengre intervju med den fanatiske supporteren Nicky Allt i neste The Kopite. Ikke medlem? Bli medlem i supporterklubben.
Del

Reise

03.08.2018 15:57

Datoene for ligacupen er klare

EFL har offentliggjort datoene i 2018/19-sesongen.

22.03.2018 16:31

West Brom-kampen flyttes til senere på dag

To kamper kan flyttes igjen på grunn av Champions League.

14.06.2017 15:28

Turpakker fra 2.795,-12 av 19 kamper er åpnet for salg

Nå kan du bestille tur til Liverpool.

Liverpool by

02.02.2017 20:25

Stig Inge Bjørnebye tilbake i LiverpoolTror på topp fire

Årene i Liverpool har vært Stig Inge Bjørnebye sine mest betydningsfulle så langt i livet. Denne uka har sportsdirektøren i Rosenborg BK hatt innspurt i overgangsvinduet nettopp i byen som alltid har krevd maks intensitet og innsats.

15.05.2017 13:05

Gaven med kvalitetstid med konfirmantenKonfirmasjonstur til Liverpool

Elias Ervik Bugjerdet har akkurat blitt konfirmert. I konfirmasjonsgave valgte han tur til Liverpool og Anfield – akkurat som hans to eldre søsken.

20.12.2017 21:35

Se vår guide: Julefeiring i Liverpool

Hvis du befinner deg i Liverpool på julaften og første juledag er det noen ting som er greit å vite - som for eksempel hvor du kan spise julemiddagen.

YNWA

30.01.2017 15:08

YNWA på samisk

”You’ll Never Walk Alone” på samisk, med storslått musikkvideo, skal fortelle verden om samisk kultur.

24.10.2016 13:37

Hedret sin venn på The Kop

Under «You’ll Never Walk Alone» før kampen mot West Brom, hedret Sander Henriksen Fosse sin kompis og Liverpool-fan Lasse Thuen Nilsen (16) som omkom i en motorsykkel-ulykke denne måneden.

24.10.2016 18:18

Har kjempet med sykdom hele livetEiriks belønning

Eirik Hansen (12) har opplevd mye motgang i livet. Sykdom har satt stopper for fritidsinteresser og krevd at han har vært mange timer av livet på sykehus. Nå var det på tide med premie og oppmuntring i Liverpool.

Siste Til vår nyhetsoversikt
19.10.2018 kl 06:33

– Vi får ikke endret denne situasjonen

Jürgen Klopp om skadene som flere av hans spillere fikk under landskampene.

+
18.10.2018 kl 22:04

To uker ute for Naby Keita

Det er ventet at Liverpools midtbanespiller kan komme til å miste tre-fire kamper.

+
18.10.2018 kl 19:31

Van Dijk, Salah og Milner med på dagens trening

James Milner skal vurderes som usikker til lørdagens kamp mot Huddersfield, men trente i dag. Det gjorde ikke Sadio Mané og Naby Keita.

+
18.10.2018 kl 18:04

Salah og van Dijk klare mot Huddersfield

Det er stort sett gode skadenyheter før lørdagens kamp, selv om det hersker usikkerhet rundt tre spillere.

+