Frokost i Liverpool

Frokost er dagens viktigste måltid, og kanskje spesielt på en fotballhelg med alt det det måtte innebære. Her er tre frokost-forslag for deg som ikke rekker serveringen på hotellet, eller er på utkikk etter et rimeligere alternativ.

Shiraz, Williamson Square og 19 North John Street

Det er fort gjort å sove gjennom vekkerklokka etter en kveld ute i Mathew Street.

Hvis du er i Liverpool på budsjett og har forsovet deg til frokostserveringen på hotellet, er Shiraz stedet å gå. Her får man frokost hele dagen, og til tross for den rimelige prisen er Shiraz en av restaurantene i Liverpool som kommer best ut på TripAdvisor.

Restauranten har to lokaler: ett i lyseblåe Melbourne Buildings i North John Street, og ett ved Williamson square. På en varm og fin dag, er uteserveringen deres i Williamson Square å anbefale.

SHIRAZ:
SHIRAZ:  Shiraz er et rimelig og godt alternativ. Porsjonene er store!

Selv om Shiraz i utgangspunktet er en Tyrkisk restaurant, er de kanskje mest kjent for sin frokost. Shiraz skryter av å ha Liverpools største engelske frokost, og det til en veldig billig penge. En stor engelsk frokost med te og kaffe koster £5.50, en mindre versjon koster £3.20. Selv den mindre utgaven er stor.

Selv om prisen og lokalet kanskje ikke vil tilsi det, er det veldig god mat de serverer og har du noen spesielle preferanser er det bare å si ifra. Du kan stort sett designe din egen frokost.

Shiraz har et veldig lokalt preg, og det er helt tydelig at de har en gruppe trofaste gjester som kommer tilbake igjen og igjen. De ansatte slår gjerne av en prat om stort og smått mens de serverer, selv om det oftest er en travel atmosfære. Lokalet i Williamson Square er ganske beskjedent og enkelt som en kantine, mens restauranten i North John Street er langt mer koselig.

Moose Coffee, 6 Dale Street

Hvis man passer på kaloriinntaket burde man gå forbi køen til Moose Coffee og finne frokost et annet sted. Porsjonene er svært generøse. Denne amerikanskinspirerte frokostrestauranten må være Liverpools mest populære. Her må man belage seg på kø fra tidlig om morgenen, men det er definitivt verdt det. Veggene er dekorert med malerier av kjente personer med elgehoder, og lysekronene er dandert med elggevir.

Kafeen åpnet i byens business-distrikt i 2006 og har blitt et samlingssted for uhøytidelige lunsjmøter og sene frokoster. Det er ikke vanskelig å se at skaperne har funnet inspirasjon hos amerikanske diners. Et kjapt blikk på menyen og man ser at samtlige retter har fått sitt navn etter kjente områder i USA og Canada, og er tydelig inspirert av det amerikanske kjøkken.

DALE STREET:
DALE STREET:  Moose Coffee ligger i Dale Street i Liverpool sentrum.

Øverst på menyen troner Mighty Moose, en generøs, klassisk amerikansk frokost med røstipoteter, speilegg og bacon. Prøv New York Moose, som er Eggs Benedict, eller New Hampshire Moose; Eggs Benedict med røkelaks. Liberty Moose er eggerøre med pesto, pinjekjerner og skinke, servert på bagel. Hvis du kjenner på søtsuget kan et lite tårn med pannekaker med nutella, iskrem eller blåbær friste. Under Sandwiches finner man selvsagt New York-slageren Rueben, Philly Cheese Steak og Moose Club, for å nevne noen.

Tro mot sitt amerikanske forbilde har de forskjellige milkshaker som gir vann i munnen og kan fylle opp et godt jafs av dagens anbefalte kaloriinntak.

Moose har blitt så populært at de har åpnet en større filial i Hope Street, som går under navnet Moose and Moonshine. Frokostmenyen er den samme og serveres til klokken fire. Da tar canadisk poutine, middagsretter og cocktails over.

The Vincent Café and Cocktail Bar, Exchange Flags

Gerrards restaurant (Gerrard eier Vincent Café sammen med businesspartner Paul Adams) åpner til frokostservering klokken åtte hver ukedag, og klokken ni i helgene. Frem til klokken 11.30 er det altså frokostmenyen som er gjeldende, og de har et ganske godt utvalg med omlag ti retter.

I motsetning til Shiraz og Moose, finner man flere sunnere alternativer på Gerrards meny, dog til en stivere pris. Som enhver britisk restaurant med respekt for seg selv står engelsk frokost på menyen. En Full Breakfast koster £11. Bloggerfavoritten Smashed Avocado med chiliflak og posjert egg er en fulltreffer, og en klassisk eggerøre med laks føles nesten som hjemme i Norge. Nesten.

ANBEFALING:
ANBEFALING:  Mari Lunde anbefaler frokosten på Gerrard-restauranten Vincent.

Ikke bare eier han restauranten, når Gerrard er i hjembyen tar han også ofte turen innom i Exchange Flags for møter og en matbit. Det i seg selv må jo være et vitnesbyrd om at de serverer god mat. Selvom Vincent går for å være litt formelt og finere sted, er de ansatte trivelige og jordnære så det føles hjemmekoselig.

GERRARDS RESTAURANT:
GERRARDS RESTAURANT:  Steven Gerrard eier Vincent Café sammen med Paul Adams.

Rundt middagstider kan det være vanskelig å få bord hos Vincent, men om morgenen er det en helt annen sak. Det er bare å møte opp, så blir man kjapt plassert. Lokalet er stort og har mange bord, så det kan se litt tomt ut til frokostserveringen, men det er verdt et besøk.

FIN RESTAURANT:
FIN RESTAURANT:  På kveldstid kan det være utfordrende å få bord, men i frokosttider går det stort sett greit.