Har du prøvd disse restaurantene?

Vi har noen anbefalinger før din neste tur til Merseyside.

Liverpool har mye å være stolt av. To gode fotballag, en enestående musikkultur og de triveligste innbyggerne. Byen er ikke kjent for å tilby de største gastronomiske nytelser, men hvis du undersøker litt på forhånd så kan du få veldig hyggelige matopplevelser. Her er tre restauranter vi kan anbefale.

barandgrill1.jpg
barandgrill2.jpg
barandgrill3.jpg

Bar and Grill Brunswick Street

I samme gate som Meet (en av favorittene blant nordmenn på besøk i byen) ligger Restaurant Bar & Grill. Til tross for at den har en høy stjerne på Merseyside, virker det som at den har gått litt under radaren blant nordmenn på besøk. Hvis man er oppdatert på britiske såpekjendiser er dette stedet å gå. Det ryktes også at det er et av Ian Ayres favorittsteder i byen. 

Restauranten holder til i det gamle Halifax House, et tidligere ærverdig bankbygg fra ca 1870. Stukkaturen er den samme som i gamle dager mens interiøret er enkelt og moderne. I taket har de holdt fast ved den gamle stukkaturen samt en imponerende kuppel i glass. Selve lokalet er rett og slett kjempefint.

Selv om restauranten kan virke litt stiv, så er de ansatte så hyggelige og avslappede at stemningen blir tilbakelent og behagelig. Det er en perfekt kombinasjon av trendy og klassisk, profesjonell og varm. I helgene er det masse liv i baren, og restauranten blir alltid fullbooket. Musikken skrus også opp noen hakk på fredags- og lørdagskvelder så det er ikke for den som er overfølsom for lyder. 

Menyen er preget av britiske retter hovedsakelig tilberedt på grillen. Midtpunktet på menyen er biffutvalget, som helt tydelig er deres hovedfokus. I følge dem selv serverer de kun den beste britiske biffen, tilberedt så mør at den nesten smelter på tunga. De holder litt høyere pris enn de andre kjøttrestaurantene da porsjonene er litt mindre, men de er absolutt verdt det. På søndager serverer de også en utmerket Sunday roast. 

Kanskje du allerede har booket bord i nærheten, på Meet, eller San Carlo, eller gjenåpnede Viva Brazil. I så fall kan du ta en tur til Bar & Grill for en tidlig cocktail i baren. De har et stort utvalg vin og cocktails. Menyen inneholder alle de klassiske cocktailene og bartenderne vet hva de driver med. 

På dagtid kjører de også en lunsj-deal for folk i farta. Med Quick Lunch kan du velge én rett for £12, eller to for £16. Hvis du er en av de som besøker Liverpool ofte, så kan du skaffe deg et Club Individual-kort. Med det kan du bygge opp poeng på Bar & Grill og den italienske restauranten Piccolino, som igjen kan gi deg avslag ved senere besøk. 

maray1.jpg
maray2.jpg

Maray 91 Bold Street

I Bold Street så yrer det av spennende, selvstendige restauranter. Mellom Tesco og Bold Street Coffee ligger en liten restaurant ved navn Maray. Det er lett å gå rett forbi da inngangspartiet ikke stikker seg ut, men innenfor dørene finner du en bitteliten bule med en spennende meny og koselig atmosfære. Maray ble åpnet i 2014 og er oppkalt etter det bohemske området Le Marais i Paris. 

Et hovedelement i Maray-opplevelsen er sosialisering med venner, godt illustrert av det store langbordet som tar opp nesten hele det lille lokalet. Menyen består utelukkende av småretter som skal deles mellom venner, akkurat som tapas. Selvom det er småretter er porsjonene gode i størrelse så man trenger maks tre retter per person. 

Maten er ganske annerledes enn det du vanligvis finner i Liverpool og er hovedsakelig inspirert av kjøkkenet i midtøsten. Det føles mer unikt og langt mer eksperimentell enn ved de fleste andre restauranter i byen. I utgangspunktet skulle restauranten fungere som en fusjon mellom falafel og cocktails, men de har også kjøtt og fiskeretter på menyen. Likevel er det vegetarrettene som stjeler oppmerksomheten. De er kreative og innovative, som blomkålretten med mandler og granateple er et godt eksempel på.

På mandager kjører de #MeatFreeMonday, hvor man kan velge fire vegetarretter for £20. Den vanlige menyen som inkluderer kjøttretter er selvfølgelig også tilgjengelig, men det er kanskje greit med en kjøttfri dag for fulle fotballmager?

Restauranten er også ganske aktiv på Twitter, @MarayLiverpool, hvor de ofte poster fristende bilder av maten de serverer. 

Lokalet er veldig lite og det kan være vanskelig å få bord hvis man ikke har forhåndsbooket, selv på hverdager. Bord kan bookes på deres hjemmesider http://www.maray.co.uk/.

Bacaro 47 Castle Street

Mange nordmenn har fått øynene opp for Bacaro siden de åpnet i 2014. Dette er søsterrestauranten til Salt House Tapas i Hanover Street, men bedre. 

Til forskjell fra sin søster, er Bacaro tydelig inspirert av det italienske kjøkken. Selv kaller de seg en “Venetian small plates joint”, og på menyen står små pizza- og pastaretter, skinker og vegetarretter. Restauranten har tatt navnet etter bàcari, puber for arbeiderklassen i Venezia som historisk var små, mørke kantiner hvor arbeiderne kunne slukke tørsten og sulten med vin og cichetti. Selv om pubene har utviklet seg i en mer elegant retning i Venezia, skinner de enkle røttene gjennom også i inspirerte Bacaro. Interiøret er sjarmerende enkelt men samtidig veldig fint og gjennomført.  

Porsjonene er store for å være tapas, så tre retter per person holder i massevis, da mye av maten er veldig mettende. Hvis det likevel ikke skulle være nok, er det bare å bestille mer underveis - men spar litt rom for dessert. Panna cottaen er fantastisk.

Tallerknene kommer på bordet så fort de er klare, noe som betyr at du kan spise alle rettene samtidig eller få en pause mellom hver. Det avhenger helt av hvor travelt det er i restauranten. 

Menyen endres ganske ofte, noe som gjør det vanskelig å trekke frem spesielle retter, men per dags dato er i hvert fall chillipølse og porcini ragout en sikker vinner.

Pommes frites av squash er også et populært alternativ, antageligvis på grunn av følelsen av sunnhet. Sunn er de dog ikke da de er dynket i røre og fritert. Maten er kanskje ikke ideell for de som har satt i gang arbeidet med Sommerkroppen 2016, men for alle oss andre er det deilig.

Som med de fleste andre restaurantene i byen er også Bacaro veldig populær i helgene, så man gjør lurt i å reservere bord på forhånd. Hvis du derimot går forbi og får lyst til å stikke innom, så pleier de ansatte å gjøre alt de kan for å få plass til deg. Det går også an å spise i baren uten problemer.

De har et veldig trivelig lunsjtilbud som varer frem til klokken 17, hvor du kan bestille tre retter fra en separat meny for £12. Den vanlige a la carte-menyen er selvfølgelig også tilgjengelig.

Som med alle andre steder vi anbefaler så er de ansatte utrolig hyggelige. Men det er kanskje normalen her på Merseyside.

Hvor spiser du helst når du er i Liverpool? Del dine beste anbefalinger og erfaringer i kommentarfeltet.

Del

Reise

18.08.2017 11:29

Opplev Baltic MarketLiverpools heteste nysignering

Baltic Market åpnet denne sommeren til et sultent Liverpool-klientells store glede.

17.08.2017 21:08

Sjekk denne om du skal til Liverpool:Hva skjer i august?

Fotballsesongen på Anfield sparkes i gang i midten av en måned med Beatleweek og Lana Del Rey, regatta og the Simpsons.

14.06.2017 15:28

Turpakker fra 2.795,-12 av 19 kamper er åpnet for salg

Nå kan du bestille tur til Liverpool.

Liverpool by

29.06.2017 10:05

Tips til hvordan drømmen blir virkelighet:Drømmen om å bo i Liverpool

Er du blant dem som tenker på å en gang flytte til Liverpool? Dette er de viktigste tingene å tenke på.

15.05.2017 13:05

Gaven med kvalitetstid med konfirmantenKonfirmasjonstur til Liverpool

Elias Ervik Bugjerdet har akkurat blitt konfirmert. I konfirmasjonsgave valgte han tur til Liverpool og Anfield – akkurat som hans to eldre søsken.

02.02.2017 20:25

Stig Inge Bjørnebye tilbake i LiverpoolTror på topp fire

Årene i Liverpool har vært Stig Inge Bjørnebye sine mest betydningsfulle så langt i livet. Denne uka har sportsdirektøren i Rosenborg BK hatt innspurt i overgangsvinduet nettopp i byen som alltid har krevd maks intensitet og innsats.

Siste Til vår nyhetsoversikt
23.08.2017 kl 11:07

«Coutinho ikke til salgs for noen pris»

James Pearce i Liverpool Echo kommenterer en transfer-saga som den ene parten ikke synes å ville gi slipp på.

+
23.08.2017 kl 09:42

«Barcelona forventer nytt nei fra Liverpool»

Guillem Balague hevder at det er Philippe Coutinho som har spurt Barcelona om de kan komme med enda et bud.

+
23.08.2017 kl 07:42

- Dette er en finale for oss

Jürgen Klopp legger ikke skjul på hvor viktig et avansement til gruppespillet i Champions League vil være.

+
23.08.2017 kl 06:22

Barcelona klare med £138M bud

Det er ventet at man fra Camp Nou i dag vil legge frem sitt 4. bud i forsøket på å sikre seg Philippe Coutinho.

+