Klær av supportere - for supportere

En ny sesong er i gang, og det er ikke bare skolebarna som vil oppdatere høstgarderoben. Her er to uavhengige Liverpool-butikker som kan gjøre deg fin til årets sesong.

Man finner mye rart i den offisielle supporterbutikken på Liverpool One. Alt fra hagegnomer med Liverpool-skjerf til hettegensere i prangende farger. Ikke alt er like appellerende for alle. De senere år har klubben tatt klare grep og økt nivået på supporterutstyret.

Likevel, noe av de beste Liverpool-klærne får man hos de selvstendige aktørene. Designet av supportere, for supportere. LoveFollowConquer og Hat Scarf or a Badge startet med samme visjon, men har gått i litt forskjellige retninger.

POPULÆR KOLLEKSJON:
POPULÆR KOLLEKSJON:  Plaggene kan bestilles fra lovefollowconquer.com.

LoveFollowConquer

Ian Maloney startet LoveFollowConquer etter lenge å ha vært involvert med andre klesmerker. Med en stor lidenskap for Liverpool FC og klær så han behovet for et Liverpool-inspirert klesmerke som passer til alle dager i uka – ikke bare kampdag.

- Vårt fokus er på hverdagsklær, ikke bare klær for kampdagen. LoveFollowConquer er et moteriktig klesmerke fremfor et sportsmerke, forteller Maloney.

HERREKLÆR:
HERREKLÆR:  Klærne fra lovefollowconquer.com er populære.

Klærne er så velgjorte at de fikk klubbens oppmerksomhet. Du har kanskje sett LoveFollowConquers design i klubbsjappa for et år tilbake.

- En fra klubbens retail-avdeling fulgte oss på Twitter, og vi begynte å prate. Plutselig satt jeg i et møterom i Chapel Street og diskuterte et samarbeid.

Samarbeidet gjorde at Emre Can fikk prøve seg som modell på en shoot, og at klærne fikk en stor avdeling i klubbsjappa. Det meste er utsolgt, men det er noen rester igjen i klubbens nettbutikk.

Bestselgerne er Old Big Ears og Lucas Leiva-t-skjortene, men de nye designene viser seg også svært populære. Blant nylanseringene finner man blant annet et par hyllester til Adidas-“trabs”, og en enkel men fin Five Times-t-skjorte. LoveFollowConquer fører også en nydelig anorakk som heter Awaydays med stor brystlomme for kampprogrammet, og lang rygg som holder rumpa varm. Perfekt på kampdag, med andre ord. Jakker inspirert av den klassiske røde Shankly-jakken har fått en moderne vri, og de enkle og diskret Rome ’77-poloene er så fine at de nesten kan fungere som pynteantrekk.

LoveFollowConquer er hovedsakelig et herremerke, og det finnes for øyeblikket ingen dameklær.

- Vi blir spurt nå og da om vi kommer til å gjøre en damekolleksjon. Det har vi veldig lyst til å gjøre en dag men det handler om tid og penger akkurat nå. Likevel så er det mange kvinner som bestiller klær fra oss, forteller Maloney.

TILGJENGELIG PÅ NETT:
TILGJENGELIG PÅ NETT:  Klær kan bestilles fra lovefollowconquer.com.

For øyeblikket er det altså ingen formsydde kvinneklær i kolleksjonen, men t-skjorter og gensere passer for alle.

Med unntak av noen plagg som er igjen i den offisielle Liverpool-butikken, opererer LoveFollowConquer kun på internett. De leverer til Norge.

Hat Scarf or a Badge

Før sesongstart i 2010-11 dukket en liten butikk kalt Hat, Scarf or a Badge noen få minutter unna Anfield. Michael Deane hadde sett seg lei på de stive prisene i klubbsjappa. Han prøvde seg med noen egendesignede t-skjorter, og det viste seg å være en god idé. Butikken i Walton Breck Road har blitt veldig populær, ikke bare blant de lokale supporterne.

- Vi sender produkter til supportere over hele verden, men spesielt mye til Norge, Australia og USA, forteller Michaels kone Michelle, som jobber i butikken.

I tillegg har noen av Deanes design blitt sett på flere kjente Liverpoolfjes. Blant annet Jamie Carragher.

- Michael hadde vært og hentet en ny levering da han kjørte forbi Carragher på gata. Han stoppet bilen og ga Carragher en fersk t-skjorte, forteller Michelle. Og ikke lenge etter satt Carra på Sky Sports med Favourite Bit Of Kit-t-skjorten.

Bestselgeren er nevnte Favourite Bit Of Kit, som finnes i to varianter. Men også Istanbul og The Road End-skjortene selger veldig bra. De leverer også t-skjorten på vegne av Owen Mcveigh Foundation, et minnefond for 12 år gamle Owen som døde av leukemi i 2015. Alle inntektene går til organisasjonen, som i Owens navn bidrar til å berike livene til kreftsyke barn i lokalområdet.

BUTIKK:
BUTIKK:  Butikken like ved Flat Iron i Walton Breck Road har godt utvalg.

Nytt i butikken er In My Life I’ve Loved Them All-t-skjorten – en hyllest til den legendariske forhandleren Wade Smith som i en årrekke solgte sjeldne Adidas og annen erke-scouse mote fra butikken i Mathew Street – og Magnificent Seven; en enkel og elegant t-skjorte med Liverpools skyline og syv legendariske managere.

Noen få minutters gange unna Anfield ligger butikken, i et vanlig bolighus ved siden av Flat Iron-puben. Den fysiske butikken er åpen et par timer før kampstart, og noen ekstra dager i forbindelse med finaler og store cupkamper. For åpningstider, lønner det seg å følge @hatscarforabadg på Twitter.

ÅPEN FØR KAMPSTART:
ÅPEN FØR KAMPSTART:  Butikken holder åpen noen timer før kampstart.