Tre Tapas-restauranter i Liverpool

Du forbinder neppe Liverpool med tapas. Men det kan vi gjøre noe med.

Med mindre du er en Joey Tribbiani, er det lite som er så koselig som å dele noen tallerkner på bordet. Spesielt hvis du er på tur med din bedre halvdel.

Da Samuel L. Jackson kom tilbake til Liverpool 12 år etter at han hadde spilt inn 51st State, ble han overrasket. Ikke bare hadde Liverpool One og Pier Head skiftet ham fullstendig, men restauranttilbudet hadde skjerpet seg betraktelig.

«Jeg bare, 'tapas i Liverpool?' Da jeg var der og filmet så var det ikke tapasrestauranter der», fortalte han Nick Grimshaw fra BBC Radio 1s Breakfast Show i 2016.

Jackson og følget besøkte restauranten Neon Jamon i Allerton, som også har åpnet en knallpopulær filial i sentrum. Og der er de ikke alene om å servere de spansk-inspirerte smårettene.

Her er tre tapas-restauranter du kan velge mellom på neste fotballtur.

Neon Jamon, Berry Street

Neon Jamon åpnet i studentområdet Smithdown Place i 2012, som et produkt av eiernes kjærlighet for autentisk spansk tapas, vin og cava. Etter at restauranten i Smithdown ble en hit, åpnet de en ny restaurant i Berry Street, i sentrum av Liverpool.

Som sagt, Neon Jamon er Hollywood-stjernen Samuel L. Jacksons foretrukne tapasrestaurant i byen.

FILMSTJERNENS VALG:
FILMSTJERNENS VALG:   Neon Jamon er Hollywood-stjernen Samuel L. Jacksons foretrukne tapasrestaurant i byen.
Jeg bare, 'tapas i Liverpool?' Da jeg var der og filmet så var det ikke tapasrestauranter derSamuel L. Jackson

Stemningen er upretensiøs, musikken er god og menyen er rik. Her burde alle finne noe som tilfredsstiller smaksløkene. Tynne pommes frittes med speilegg, friterte geitost-baller og grillet kongereke med chilli og hvitløk kan anbefales.

Servitørene oppfordrer til å bestille tre retter per person, men fire-fem retter mellom to personer holder, avhengig av hvor sulten man er selvsagt. Ta en titt på dessertmenyen og la det være litt rom igjen for ostekaken med nutella.

I følge restauranten selv er de ansatte så skjønne at man har lyst til å ta de med hjem. Og de overdriver ikke så veldig mye. Servitørene slår seg gjerne ned ved bordet ditt for å slå av en prat eller anbefale retter eller drinker.

På lørdager serverer de også frokost.

Et bord på Neon Jamon kan bookes online her

BISKOP-BOLIG:
BISKOP-BOLIG:  Lokalet til Salt House Tapas, pleide å tilhøre biskopen i Liverpool, men er nå blitt gjort om til en koselig og intim restaurant.

Salt House Tapas, Hannover Street

Undertegnede ble ikke imponert av denne restauranten på hjørnet av Hannover og Paradise Street for syv år siden. Hva som har forandret seg er jeg ikke sikker på men Salt House har nå blitt en personlig favoritt i byen.

Lokalet pleide å tilhøre biskopen i Liverpool, men er nå blitt gjort om til en koselig og intim restaurant, selv om den opptar to etasjer. Det deilig varme lokalet er en behagelig kontrast til den ofte kalde Liverpool-vinden.

Stemningen er god hver kveld i uka, men det er ikke det samme samspillet mellom ansatte og gjester som på Neon Jamon. Tempoet er litt heftigere for servitørene, som er veldig profesjonelle men som sagt ikke like varme som lokalet de jobber i. Beliggenheten til Salt House er også mer sentral enn Neon Jamon. Restauranten ligger rett ved John Lewis, forbi Jamie’s Italian og Cote Bistro.

Ham croquettes, fresende varme reker i chilli og hvitløk, kjøttboller av lam og pistasj og spansk potettortilla med aioli kan alle anbefales, men menyen er stor. Porsjonene varierer i størrelse, men fem retter mellom to personer pleier å holde.

Husk at det er churros på dessert-menyen. Hvis du er glad i sjokolade og uten skrupler burde du spørre om en ekstra skje til å spise litt ekstra saus.

Salt House er en populær og veldig sentral restaurant, så å forhåndsbestille bord vil absolutt anbefales. Det kan du gjøre her.

TAPAS-PIZZA:
TAPAS-PIZZA:  I stedet for spansk tapas har Bacaro tatt sikte på å etterligne det italienske kjøkken, og små pizzaer dominerer menyen.

Bacaro, Castle Street

Bacaro er søsterrestauranten til Salt House, men menyene er veldig forskjellig og lokalet litt mer laidback. I stedet for spansk tapas har Bacaro tatt sikte på å etterligne det italienske kjøkken, og små pizzaer dominerer menyen.

Menyen forandres hele tiden, og det er både hjerteskjærende og spennende. Porsjonene er ganske store og som italiensk mat pleier å være, ganske mettende.

Pommes frittes med hvitløksmajones og parmesan må med. Kylling marinert i kjernemelk med et chimichurri-speilegg på toppen er saftig og god, og en ragout av pølse og med pasta går overraskende godt ved siden av en mini-pizza.

Restauranten har tatt navnet etter bàcari, puber for arbeiderklassen i Venezia som historisk var små, mørke kantiner hvor arbeiderne kunne slukke tørsten og sulten med vin og cichetti. Selv om pubene har utviklet seg i en mer elegant retning i Venezia, skinner de enkle røttene gjennom også i inspirerte Bacaro.

Selv hvis man ikke skal spise her er man velkommen til å sitte i den veldig hyggelige baren hvor man kan ta et glass vin eller være litt mer trendy og nyte en Aperol Spritz.

Atmosfæren er mer avslappet enn på Salt House og de ansatte har tid til å slå av en prat og leverer knallgod service.

Som med de fleste andre restaurantene i byen er også Bacaro veldig populær i helgene, så man gjør lurt i å reservere bord på forhånd. Hvis du derimot går forbi og får lyst til å stikke innom, så pleier de ansatte å gjøre alt de kan for å få plass til deg. Det går også an å spise i baren uten problemer.

Bord kan bookes her.