Nytt musikkmuseum i Liverpool:British Music Experience

Ta med deg bandet og dansefoten til Cunard Building for en reise gjennom britisk musikkhistorie for hele familien.

Det er vanskelig å stå stille når du er omringet av britisk popmusikk. Ta med deg bandet og dansefoten til Cunard Building og opplev British Music Experience - helt ypperlig for musikkinteresserte.

I mars ble en ny turistattraksjon en del av Liverpools elvebredde. British Music Experience er en reise i tid, fra etterkrigstidens Skiffle til dagens X-Factor-artister. Nasjonalmuseet er en hyllest til britisk musikk, og utrolig nok det eneste museet i Storbritannia dedikert til popmusikk.

USA og Storbritiannia toneangivende

Sammen med USA har Storbritannia vært toneangivende innen rock og popmusikk siden etterkrigstiden, spesielt etter at Liverpools egne the Beatles slo igjennom på 60-tallet. En 70 år lang historie fortelles ved hjelp av kostymer, instrumenter, opptredener og andre minneverdige gjenstander, fint forklart og sett i lys av datidens politiske og sosialøkonomiske kontekst.

Det hele kulminerer i museets soleklare høydepunkt; Gibson Interactive Studio. Scenen er din. Etter en lengre innføring i britisk musikkhistorie er det altså din tur. Her kan man lære seg å spille diverse instrumenter; både elektriske, akustiske og bass-gitarer. Keyboarder og synthezisere er også tilgjengelige. Hvis du heller anser deg selv som en Ringo kan du hamre løs på Roland-trommer.

Faktiske ferdigheter er uvesentlige, for her er du for å lære og for å ha det gøy. Videoskjermer med noen av dine favorittartister guider deg gjennom instrumentene og lærer deg sangene sine. I vokal-båsen kan du synge av full hals, og enkelt spille inn låter.

Liverpool med sentral rolle i musikken

Museet var tidligere å finne i O2 London, og Liverpool vant søknaden om å være ny, permanent vertsby for utstillingen. Og det er ikke rart at Liverpool fikk æren, da flere scousere tross alt har spilt en sentral rolle i musikkhistorien.

Liverpools Billy Fury var en del av rocken som vokste frem på 50-tallet. The Beatles pryder størstedelen av galleriet fra 60-tallet, sammen med sin lokale venninne Cilla Black. Selve Beatles-montret vier god plass til obskur merch som ble solgt til fans, blant annet tallerkner og parykker. Døren til Apple Corps er utstilt for første gang og er fullstendig skriblet ned av Beatles-fans.

Et veldig levende hologram av Boy George dukker opp på scenen ved jevne mellomrom og leverer en “live” versjon av Karma Chameleon. Boy George er den første av en rekke artister som over tid skal bli digitalt gjenskapt på Cunard-scenen.

Her finner du over 600 forskjellige gjenstander av varierende størrelse og viktighet. Klær fra David Bowies Ziggy Stardust-periode, turneantrekk til Spice Girls og Rolling Stones. Med så mange forskjellige artefakter er det nesten en selvfølge at alle besøkende vil finne noe som appellerer til seg. Enten det er håndskrevne sangtekst til Sex Pistols Pretty Vacant, Noel Gallaghers ikoniske Union Jack-gitar eller Dusty Springfields antrekk.

Selv om museet tilbyr en omfattende gjennomgang av historien, kunne de likevel spedd på med enda mer. Heldigvis har hvert tiår sin egen interaktive skjerm hvor du kan grave dypere inn i glamrocken eller punken eller hva ditt hjerte måtte begjære.

Besøk BME i Cunard Building

Beliggenheten gjør det enkelt å legge et besøk inn i sightseeing-programmet. Museet ligger i den tidligere loungen til førsteklasse-passasjerer i Cunard Building. Cunard Building er en del av det historiske Three Graces, som man i seg selv må se, og er nærmeste nabo til Liver Building. Ikke langt unna finner man Albert Dock, med alle sine museer og kafeer.

Beregn omtrent halvannen time på besøk hos British Music Experience, men det kan fort bli lengre hvis du liker å pludre på gitaren.

Åpent hver dag fra 09.00 - 19.00. Hvis du forhåndsbestiller inngangsbilletter får de en gratis interaktive guide.