AFTER-SKI:  Når du tenker Liverpool så tenker du neppe after-ski. Men det har Porky’s Ski Hütte bestemt seg for å gjøre noe med.

To tema-barer å besøke i helga

Etter kamp på Anfield er det mange av oss som liker å ta noen pils i byen. Her er et nytt og et halv-nytt forslag til to særegne barer.

Porky’s Ski Hütte

Når kampen blåses av begynner sirkus after-fotball. En god dose adrenalin etter Anfield, blandet med noen Pilsner Urquell, er akkurat det du trenger for å skape en bra after-ski etter fotballkampen.

Når du tenker Liverpool så tenker du neppe after-ski, hvor nærmeste skianlegg er innendørs i Manchester. Men det har Porky’s Ski Hütte bestemt seg for å gjøre noe med, ved å åpne en hytte-bar i bakkene i Liverpool. I Berry Street, lysløypa på toppen av den bratte Bold Street-bakken, har det «endelig» kommet et sted for after-ski.

Ok. Det kan ikke sammenlignes på noen som helst mulig måte med after-skien vi kjenner i Norge. Det er liten sjanse for å høre DJ Dan eller Broiler, men akkurat det er ikke et stort tap.

Porky’s gjør sitt ytterste for å etterligne det notorisk europeiske party-fenomenet, og også her er ølen kaldere enn toppene på Hemsedal (beklager).

PÅ TOPPEN AV BAKKEN:  Porky’s Ski Hütte i Berry Street, lysløypa på toppen av den bratte Bold Street-bakken.

Høyt under taket, bjelker og benker. Tre på veggene for å skape hyttefølelse, men samtidig er det noe med lyset, og de myke sofabåsene som leverer en litt mer elegant stemning enn langbordene vi er kjent med fra den norske fjellheimen. Ski på beina er neppe lov, eller praktisk. Skibrillene, Bula-lua og drekka-til-man-spyr-oppførselen kan godt legges igjen på hotellrommet. Men briter? De kan feste de og. 

SKIKUNST:  Kunsten på veggene gir den rette stemningen.

Og festen på Porky’s sprer seg over to etasjer, med en bar i midten og en scene rett over. I andre etasje har en skiheis resignert og blir tatt over av en DJ på kveldene.  Live musikk kan holde det gående lenge. Baren har lisens til å holde åpent til klokken fire om morgenen i helgene. Porky’s er en skamløs selverklært party-bar, en naturlig følge av å markedsføre seg med after-ski-tema.

Signaturdrikken er Pilsner Urquell Tankovna, og Porky’s er den eneste baren i byen som serverer den tsjekkiske godbiten. Men menyen er lang og inneholder prosecco og cocktails som burde tilfredstille de fleste.

BYENS ENESTE:  Porky’s er den eneste baren i byen som serverer Pilsner Urquell Tankovna.

På rolige kvelder og formiddager rulles storskjermen ned for å vise fotball og annen sport.

Åpningstider hverdager: 16.00-01.00 Helger: 12.00-04.00.

MIKS SELV:   Smoky Old Fashioned blir servert med en rund isbit-kule og målekolbe med røyk som du må mikse selv.

The Alchemist, 5 Brunswick Street

Castle Street og Brunswick Street er virkelig i full blomstring. Over veien fra Restaurant Bar and Grill, og i samme gate som populære Meet, åpnet The Alchemist i fjor sommer.

Selv King Kenny var til stede på åpningen i Brunswick street for et år siden.

The Alchemist har allerede barer og restauranter i London, Leeds og Manchester, og har nå altså slått seg ned i Liverpool. Det er en erfaren og entusiastisk gjeng som jobber bak baren, med fokus på ekstravagante cocktails og å underholde gjestene mens de venter på servering. Det anbefales å bestille drinker i baren og se bartenderne i aksjon. Selve miksingen av drinker er som en teaterforestilling (på rolige dager), og cocktailene er imponerende.

OVER 50 DRINKER:  På The Alchemist presenteres drinkmenyen som en periodiske tabell med over 50 valg.

Alkymi var forløperen for den moderne kjemien, og ble brukt til å fremstille livseliksirer og omdanne metaller til gull. Trylledrikkene i The Alchemist er definitivt magiske i sin fremtoning. Drinkene ryker, skifter farger og fortryller. Trollmennene- og kvinnene bak baren blander drinker fra en veldig variert meny. Drink-listen presenteres som en periodiske tabell med over 50 valg.

Smoky Old Fashioned er deres signaturdrink, og blir servert med en rund isbit-kule og målekolbe med røyk som du må mikse selv.

Akkurat hva de forskjellige eliksirene på menyen gjøre med deg er noe uklart, men kanskje du får en kjærlighetstrylledrikk og finner deg en søt scouser?

Stedet tilbyr en elektrisk atmosfære og en deilig blanding av kreative cocktails og koselig men elegant interiør. Det er relativt travelt døgnet rundt, og spesielt feststemning i helgene. Men selv på ukedagene vibrerer det i det gamle bygget som sto ferdig i år 1800. 

Klientellet er nyansert, både gamle og unge, barn og ungdom. Maten på menyen er av høy standard, og de serverer også frokost på morgenen.

Åpningstid ukedager: 09.00-24.00. Fredag: 09.00-02.00. Lørdag: 10.00-02.00. Søndag: 10.00-24.00.

Del

Reise

12.10.2017 11:14

Tips for deg som skal til Merseyside denne månedenHva skjer i oktober?

Måneden Manchester United kommer til Anfield er proppfull av arrangementer, og vi får et kjært gjensyn med teaterstykket om Liverpool Football Club.

09.10.2017 10:54

Liverpoolteater i 2 x 45 minutter

«YNWA», historien om Liverpool FC, går igjen på teater nå.

10.09.2017 18:50

Fun facts om Liverpool by

Her er litt halvartig trivia om Liverpool by som du kan imponere venner med på neste tur.

Liverpoolreise

13.09.2017 08:48

Liverpool World Museum

Et gratismuseum som tar deg gjennom jordas historie, fra gamle Egypt til dinosaurene, og fra havbunnen til verdensrommet.

30.06.2017 16:38

Turprogram

Supporterklubben har en avtale med reiseselskapet Ving for salg av pakketurer til Liverpools hjemmekamper. Du må være medlem for å benytte deg av tilbudet.

15.05.2017 13:05

Gaven med kvalitetstid med konfirmantenKonfirmasjonstur til Liverpool

Elias Ervik Bugjerdet har akkurat blitt konfirmert. I konfirmasjonsgave valgte han tur til Liverpool og Anfield – akkurat som hans to eldre søsken.

Liverpool by

09.10.2017 10:54

Liverpoolteater i 2 x 45 minutter

«YNWA», historien om Liverpool FC, går igjen på teater nå.

13.09.2017 08:48

Liverpool World Museum

Et gratismuseum som tar deg gjennom jordas historie, fra gamle Egypt til dinosaurene, og fra havbunnen til verdensrommet.

10.09.2017 18:50

Fun facts om Liverpool by

Her er litt halvartig trivia om Liverpool by som du kan imponere venner med på neste tur.

Siste Til vår nyhetsoversikt
17.10.2017 kl 13:24

Overbevisende av Gerrards gutter

Liverpool U19 hadde ingen problemer med å slå Maribor i UEFA Youth League i ettermiddag.

+
17.10.2017 kl 10:31

Tagseth opptatt med EM-kvalifisering

Edvard Sandvik Tagseth spiller ikke for Steven Gerrards U19-lag mot Maribor i dag.

+
17.10.2017 kl 09:03

Ingen i fare for suspensjoner for gule kort i Champions League

Emre Can har fått to gule kort i Champions League, men er likevel ikke i fare for å bli suspendert ved neste gule.

+
17.10.2017 kl 07:42

Hvem bør starte mot Maribor?

Her kan du velge hvilke elleve spillere du mener Jürgen Klopp bør ha i startoppstillingen mot Maribor.

+