Tips for neste turOpplev Bold Street

Bold Street er Liverpools hippeste gate og et mekka for modige matelskere og livsnytere. Her er hele Liverpool samlet i én gate.

Liverpool er på mange måter laget av immigranter, noe som kommer godt til syne i fargerike og fantastiske Bold Street. Selv om over 90% av befolkningen i Liverpool er hvit, har byen spilt en stor rolle i Englands multikulturalisme. Liverpool har ikke bare det eldste kinesiske samfunnet i Europa, byen har også Englands eldste svarte miljø som stammer tilbake til 1730.

En bølge av greske immigranter skyllet over Liverpool fra midten av 1800-tallet, og Liverpool og området rundt har det største latinamerikanske fellesskapet i England utenfor London. Immigranter fra Wales og Irland har satt et stort preg på den lokale dialekten, og man antar at 50% av befolkningen har irske aner.

VINTAGE:
VINTAGE:  Pop Boutique finner du i Bold Street.

Etterhvert har Bold Street blitt Liverpools hippeste gate. Med sin bohemske atmosfære har gaten blitt et knutepunkt for selvstendige kafeer, restauranter og butikker.

Her kan du plukke opp alt fra billige bøker fra Oxfam, til sjeldne joggesko hos Size? og Mor Teresa-sitatbok fra Pauline Books and Media. Vintagebutikker, særegne kafeer og restauranter ligger side ved side som et fargerikt perlesmykke.

Det er hit man går for å handle matvarer fra verden rundt, eller oppleve en ny rett fra et land du aldri har besøkt.

Hos Bakchich får man en bit av Beirut. Når man kommer over skuffelsen av at de ikke serverer alkohol, kan man nyte store porsjoner til en billig penge og et veldig hyggelig personale. Raggas serverer karibisk mat, Mr Myagis japansk, og nyåpnede Chicha har fokus på det peruvianske kjøkken.

KARIBISK MAT:
KARIBISK MAT:  Du finner mange spennende kjøkken i Bold Street. Raggas serverer karibisk mat.

Kjempepopulære Mowgli har vunnet hjertene til så mange curry-elskende scousere at de har måttet åpne ny restaurant i Water street for å møte etterspørsel. Den originale, lille restauranten ligger fortsatt i Bold Street og tar ikke bookinger. Derfor kan ventetiden for autentisk, indisk mat være ekstra lang i helgene, men hold ut! Det er definitivt verdt det.

De forskjellige impulsene tiltrekker seg hipstere i alle aldre. Leaf er te-elskernes oase, og svært populær blant den kunstneriske delen av byen. Med to etasjer er det godt med sitteplasser, likevel er det nesten alltid fullt rundt lunsjtider. Det er også et koselig sted å ta en tidlig drink, eller å dra frem laptopen for å sende noen eposter. Bold Street Coffee serverer ypperlig kaffe, og hos Soul Cafe kan du spise billig frokost hele dagen til soulmusikk.

BOLD STREET:
BOLD STREET:  Gaten er full av koselige cafeer. Hos Soul Cafe får du billig frokost hele dagen.

The Lyceum, det nyklassisistiske bygget som dominerer bunnen av Bold Street, sto ferdig i 1802. Den majestetiske bygningen har operert som bibliotek, bar og senest som et postkontor, men har stått tom og for salg i mange år. Nederste del av Bold Street er stort sett stille og preget av Home Bargains og andre butikker du med fordel kan gå forbi, men konseptbutikken Rex er verdt et besøk. Her får lokale, nyoppstartede aktører selge sine designer og produkter, og de har et stort utvalg kort med morsomme scouse uttrykk.

REX:
REX:  Hos Rex kan nyoppstartede aktører selge sine egendesignede produkter.

Området kalles Ropewalks siden gaten fungerte som en reperbane på 1700-tallet. Lengden på gaten samsvarte med standardlengden på tauverk man trengte til seilskip, og området fungerte derfor perfekt. Boliger for arbeidere og forhandlere fulgte på 1780-tallet. Gaten ble oppkalt etter slavehandler og tidligere ordfører, Jonas Bold.

BOMBED OUT CHURCH:
BOMBED OUT CHURCH:  På toppen av Bold Street ligger St Luke's Church.

På toppen av gaten ligger St Luke’s Church, som kronen på verket. Kirken kalles «the Bombed Out Church» på folkemunne, grunnet ødeleggelsen fra en tysk brannbombe under andre verdenskrig. Brannen som fulgte ødela taket totalt, sendte knuste kirkeklokker i bakken og slukte orgelet. I dag er det bare skallet av kirken som står igjen, og den fungerer som et minnesmerke for de som mistet livet i krigen.

Det organiseres ofte små konserter, utstillinger og festivaler i St Luke’s Church, men den er for tiden stengt for publikum.