Reiselinker

Fly/tog/buss

Ryanair er det eneste selskapet som flyr til John Lennon Airport i Liverpool direkte fra Norge. Avreiseflyplasser i Norge er Torp ved Sandefjord. 

Flyplassen i Manchester er et mye brukt alternativ til John Lennon Airport av Liverpool-supportere, da man kan fly på Manchester med både SAS, Norwegian, KLM og Ryanair fra flere flyplasser i Norge.

Fra flyplassen i Manchester kommer man seg videre til Liverpool enten ved å ta toget fra togstasjonen på flyplassen, National Express-buss fra busstasjonen på flyplassen eller ved å ta taxi.

Toget til Liverpool går innom de sentrale togstasjonene i Manchester, og tar derfor ca 1 time og 10 minutter. Buss/taxi tar normalt 45-60 minutter, men vær obs på at det kan ta betydelig lenger tid når det er rushtrafikk, så beregn god tid ved hjemreise fra Manchester på formiddag og du må forlate Liverpool i morgenrushet. Da kan det nemlig bli lange køer på motorveien, hvor trafikken står helt i stampe.

SAS – www.sas.no
Norwegian – www.norwegian.no
Ryanair – www.ryanair.com/no
Søkemotorer: 
www.finn.nowww.kelkoo.nowww.momondo.no

John Lennon Airport:  Den private flyplassen i Liverpool holdes i live av såkalte lavpris-selskaper som RyanAir og EasyJet. Ingen større tradisjonelle flyselskaper trafikkerer på flyplassen i Speke.


Hotell

Hotellkapasiteten kunne tidligere være en flaskehals i forbindelse med fotballturer til Liverpool på helg. De siste årene har det imidlertid vært en byggeboom på hotellsiden, men med ny Main Stand er det stadig press på hotellrom. 

Det finnes ulike søkemotorer på internett der man kan finne gode hotelltilbud. Det kan også lønne seg å gå direkte inn på sidene til ulike lavpriskjeder som Travelodge, Premier Inn, Holiday Inn Express, Ibis, Formule 1 etc.

For barnefamilier og større grupper kan også leiligheter i Liverpool sentrum være et godt og billig alternativ. Googler man «apartments in Liverpool» kan man finne mange gode alternativer sentralt i byen til en ok pris. Noen søkemotorer som kan være nyttige er:

www.Liverpoolhotel.com
www.hotels.com
www.booking.com
www.staycity.com/liverpool/

LIME STREET STATION:   Togstasjonen i Liverpool. Fra London må du ta tog fra London Euston. Husk å bestille billetter online før du reiser. Tog er dyrt i England.Fra London til Liverpool

Prismessig kan det ofte også være et godt alternativ å fly fra ulike flyplasser i Norge til London og ta tog eller buss til Liverpool. Men man må da som regel beregne en hel dag til reising både på ut- og hjemreise. Fra Norge kan man få gunstige flights prismessig både på London Stansted, London Gatwick og London Heathrow.

For å ta buss til Liverpool må man så komme seg fra flyplassen utenfor London til busstasjonene ved London Victoria, hvor man kan ta både Megabus og National Express til Liverpool. For å få de beste prisene lønner det seg å forhåndsbestille bussbillettene på nettet, men pass på å ha rikelig med tid fra flyet lander til bussavgang. Forhåndsbestilte billetter gjelder kun på den avgangen som er oppgitt på billetten. Bussen til Liverpool tar 5-6 timer alt etter avgang og kjørerute. Det finnes også nattbusser som tar noe lenger tid.

For å ta tog til Liverpool må man komme seg fra flyplassen utenfor London til togstasjonen London Euston. Togene til Liverpool går kun fra Euston station.  Som for buss lønner det seg å forhåndsbestille togbillettene på nettet for å få de beste prisene.

Dette kan man gjøre på nettsiden til togselskapet Virgin Trains www.virgintrains.co.uk  eller på www.thetrainline.com.

Forhåndsbestilte billetter gjelder kun på den avgangen som er oppgitt på billetten. Det er også mulig å kjøpe åpne billetter på stasjonen, men disse er som regel en del dyrere. Hurtigtogene til Liverpool bruker alt fra 2 timer og 8 minutter og oppover til drøye 3 timer på reisen til Liverpool Lime Street, alt etter hvor mange stasjoner de ulike togene stopper på. Normal reisetid for de fleste avgangene er ca to og en halv time.

Enkleste måten å komme seg fra de ulike flyplassene og inn til buss-/togstasjonen på er ved å ta ekspresstog. Fra Heathrow tar du toget til Paddington station (ca 15 min), og undergrunnsbanen videre derfra til Victoria eller Euston alt etter om du skal videre med buss eller tog. Det er også mulighet til å ta undergrunnsbanen hele veien fra Heathrow til Euston/Victoria (ca  50 min). Fra Gatwick tar du ekspresstog direkte til Victoria (ca 30 min), og undergrunnsbane derfra om du skal videre med tog fra Euston. Fra Stansted tar du ekspresstog (ca 45 min) til London Liverpool Street og undergrunnsbane videre derfra til Victoria for buss og Euston for tog.  Det er også mulig å ta buss direkte fra Stansted til London Victoria (Ca 2 timer).

www.virgintrains.co.uk
www.thetrainline.com
London Underground - http://www.tfl.gov.uk/modalpages/2625.aspx

Taxi

Når det gjelder taxi så er det klart billigst å bestille en såkalt Private Hire-taxi fra Liverpool på forhånd. Her finnes det en hel rekke selskaper å velge mellom. Et par av de mest kjente er Delta Taxis og Sefton Cabs. Disse kjører deg for omtrent halv pris av hva en «black cab» som står utenfor ankomsthallen vil koste deg. Men husk at Private Hire MÅ forhåndsbestilles via telefon eller mail. Googler du Private Hire Liverpool vil du finne telefonnummer til de ulike selskapene.


http://www.deltataxis.net/
http://www.davylivertaxis.co.uk/
http://www.merseycabs.co.uk/

Del

Reise

22.03.2018 16:31

West Brom-kampen flyttes til senere på dag

To kamper kan flyttes igjen på grunn av Champions League.

14.06.2017 15:28

Turpakker fra 2.795,-12 av 19 kamper er åpnet for salg

Nå kan du bestille tur til Liverpool.

14.06.2017 11:13

Terminlisten 2017/18Datoene er ennå ikke spikret

I dag kom terminlisten, og mange planlegger tur til Liverpool, men det er én viktig ting du må husker på.

Siste Til vår nyhetsoversikt
20.08.2018 kl 22:06

Liten, men størst av dem alle

Han er ny på Liverpools stjernehimmel. Det var mange gode Liverpool-spillere på Selhurst Park, men Naby Keita var best av dem alle.

+
20.08.2018 kl 22:00

Stopperkjempen er glad for å ha fått en keeperkjempe bak seg

Virgil van Dijk mener at Alisson gir Liverpool-forsvaret den nødvendige roen.

+
20.08.2018 kl 21:23

– Det var en veldig vanskelig kamp

Jürgen Klopp innrømmer at hans lag virkelig måtte jobbe for poengene på Selhurst Park.

+
20.08.2018 kl 16:53

Dersom Karius presterer bra i Tyrkia er Besiktas forpliktet til å kjøpe ham

Flere detaljer rundt Loris Karius sin låneovergang til Besiktas er kommet frem i lyset.

+