Trent utfordrer Magnus Carlsen

Liverpools høyreback har fått klengenavnet «Melwood Grandmaster», og den 8. oktober skal han forsøkte å utmanøvrere verdensmesteren i sjakk!

5. okt 2018 kl 16.38 Einar Kvande

VERDENSENER
VERDENSENER  Magnus Carlsen spiller sjakk mot Liverpool-stjernen Trent Alexander-Anrold i Manchester kommende mandag.

Den svært fotballinteresserte norske sjakkstjernen og den engelske fotballstjernen møtes til ett parti i Manchester førstkommende mandag, skriver Daily Mail.

Lagkamerat Ben Woodburn er Alexander-Arnolds faste sparringpartner i sjakk, men nå tar altså forsvarsspilleren et steg opp når han skal prøve å tukte Magnus Carlson.

– Magnus har en liten pause i treningsopplegget sitt nå, og er i England. Der skal han blant annet spille mot Liverpool-spilleren, som visstnok har vært en ivrig sjakkspiller lenge. Han ligger i hardtrening nå, bekrefter Carlsens manager Espen Agdestein til Aftenposten.

– Sjakk og fotball har likhetstrekk

– Sjakk, handler om strategi og dyktighet, akkurat som fotball, sier Alexander-Arnold til Daily Mail.

– Det handler om å vurdere når og hvordan du skal angripe, samtidig som du holder et øye på forsvaret også. Sjakkbrikkene, akkurat som fotballspillerne, har ulike posisjoner og kvaliteter, og du må finne ut hvordan du best skal benytte dem for å få et godt resultat.

– Jeg takket ja umiddelbart da jeg fikk denne sjansen. Fotball har alltid vært min lidenskap, men jeg har også alltid spilt sjakk. Det er avkopling for meg. Jeg har spilt siden jeg var svært ung, og i det siste har jeg spilt fast mot Ben Woodburn. Selv om han er i Sheffield for tiden, får vi fortsatt tid til noen parti sjakk.

– Magnus blir en tøff test, men jeg kan kanskje overraske, sier den unge Liverpool-spilleren.

Fra 9. november skal Magnus Carlsen forsvare VM-tittelen sin mot amerikanske Fabiano Caruana (26) i London. Men først skal han altså bryne seg på Trent Alexander-Arnold.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]