Tror ikke laguttaket påvirket prestasjonen

Liverpool klarte aldri å få flyt i spillet sitt mot Huddersfield, men Virgil van Dijk er helt klar på at det ikke skyldtes de tre utskiftningene på laget.

22. okt 2018 kl 08.48 Einar Kvande

Virgil van Dijk poengterer at det er svært viktig å få med seg tre poeng på dager der spillet ikke sitter som det skal, slik tilfellet var da Liverpool vant 1-0 i Huddersfield.

Etter kampen på John Smith's Stadium fikk nederlenderen spørsmål om resultatet var viktigere enn spillet i denne type kamper.

– Til slutt er det nok det ja. Til å begynne med ønsker du å spille god fotball, og forhåpentligvis score mange mål, men denne kampen handlet etterhvert om å få med seg et godt resultat. Jeg er bare glad for at vi holdt buret rent og fikk det ene målet, siteres Van Dijk av Liverpoolfc.com.

– Alle lag i Premier League har sine styrker, og med deres vokale fans og en liten bane blir det alltid vanskeligere. Vi må lære mye av denne kampen, men vi skal likevel være veldig glade for at vi vant, og spesielt at vi holdt nullen igjen.

Tre endringer

Jürgen Klopp gjorde tre bytter på startoppstillingen foran denne kampen. Adam Lallana fikk sin første start for sesongen, mens Daniel Sturridge og Xherdan Shaqiri også kom inn. Sadio Mané og Naby Keita måtte stå over med skader.

– Jeg tror alle kan spille på dette laget. Vi har masse kvalitet i troppen. Det kunne du se i denne kampen også, sier Van Dijk.

– Studge starter, Shaq også, og jeg synes de gjorde det veldig bra til tider. Lagets prestasjon totalt sett burde ha vært bedre, men du må vinne denne type kamper også. Det er veldig viktig for oss.

Ny klubbrekord

Liverpool satte en defensiv klubbrekord på lørdag. Kun tre baklengsmål på de første ni ligakampene har ikke de røde klart tidligere. Bare Manchester City kan vise til lignende tall.

– Vi bør alle være glade for det, og være stolte over det, men nå må vi stå på videre, og ikke henge oss opp i slike ting, mener Van Dijk.

– Vi har ikke vunnet noe ennå, så vi må bare stå på, fortsette å forbedre oss, og så får vi se hva som skjer.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]