- Vi håper å skrive en fin fotballhistorie

Manager David Wagner hos Huddersfield sier at det finnes knapt større kvelder for hans klubb enn å møte en klubb som Liverpool foran egne fans.

19. okt 2018 kl 19.57 Torbjørn Flatin

Huddersfield ble nr. 16 i Premier League forrige sesong, da klubben kom tilbake i eliten av engelsk fotball. Ikke uventet ser det ut til å gå en ny sesong hvor det vil dreie seg om å overleve, og hvor de første åtte kampene bare har gitt tre poeng etter tre uavgjorte kamper, og fire scoringer er minst i divisjonen sammen med bunnlaget Cardiff.

Kamp-programmet har imidlertid vært hardt, og det vil fortsette med møtet mot Liverpool på lørdag kveld. Skulle sesongens første ligaseier komme mot gjestene fra Merseyside vil det være mer enn kjærkomment for «terrierne».

- Vi har spilte bra i flere kamper, men vi scorer ikke nok mål og dessverre har vi ennå ikke greid å sikre oss den første seieren, forklarer manager David Wagner til lokalavisen ExaminerLive.


En ny sjanse

- Vi vil fortsette å arbeide hardt på trening, og selv om jeg skulle ønske flere mål er det også viktig å fokusere på det som vi har gjort bra så langt.

- Hver eneste kamp er en ny sjanse, og nå skal vi spille hjemme, selv om jeg vet at det er mot et av topplagene og vi er blant de tre nederste.

- Vi vet imidlertid at alt er mulig i fotball, og vi håper å skrive en av de fine fotballhistoriene som noen ganger dukker opp.


En spesiell kamp

- Det vil være en spesiell kamp for meg personlig, da jeg har god kontakt med Jürgen Klopp, men det vil også bli en spesiell kamp for oss som klubb.

- Vi møter Liverpool, en av de største klubbene i verden. De er ubeseiret så langt og i veldig god form.

- Nå skal vi spille mot dem i en offisiell kamp i vårt stadion, i Premier League. Jeg greier ikke å se noe som skulle vært mer spennende.

- Vi vil gjøre alt vi kan for å få hver eneste supporter til å støtte oss, og forhåpentligvis kan vi med deres hjelp prestere noe ekstraordinært.


Skader mot forbedret Liverpool

- Tre spillere er ute, dessverre. Det er Tommy Smith, Terence Kongolo og Danny Williams. Det er et spørsmålstegn angående Isaac Mbenza da han har fått noe væske i kneet etter spill med landslaget. Ramadan Sobbi er tilbake i trening og ser bra ut, men han har vært ute i seks uker og det er uvisst om vi vil kjøre ham rett inn igjen.

- De er sterkere og det synes jeg de allerede har fått vist, sier Wagner på spørsmål om sommerens kjøp har gjort de røde bedre.

- De har hentet inn kvalitetsspillere, og de har også hatt mulighet til å arbeide sammen med en førsteklasses manager over tid. Da vil også laget utvikle seg og bli bedre.

- Alt vi kan gjøre er å være mest mulig fokusert og prøve å forberede oss så godt som det overhodet er mulig. Vi må sørge for å vise en virkelig lidenskap og at vi er klar for denne utfordringen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]