– Vi har jobbet mye med dødballer

Ingen scorer mer på cornere og frispark i Premier League.

26. okt 2018 kl 17.13 Johannes Steen

Liverpool har tidligere måttet tåle kritikk for sin dødballstatistikk, men nå har vinden til de grader snudd. Det er nemlig ingen klubber i Premier League som har scoret like mange mål fra cornere og frispark som de helrøde denne sesongen.

Totalt har man i ligaen scoret fem mål på de ni første kampene. Til sammenlikning scoret man totalt ni på hele forrige sesong. Jürgen Klopp avslørte på dagens pressekonferanse at dødballer har vært i stort fokus på Melwood de siste månedene.

– Vi har jobbet mye med dødballer. Det er litt vanskelig å snakke om, for vi ønsker egentlig ikke å snakke om det. I rutinene våre er det nå andre løp og andre ting, sier Klopp.

– Vi gjorde det i pre-season, og det var tydelig da at vi ville fokusere på det, for det var ikke noe vi var gode på. Det er hva vi gjør uke inn, uke ut. Det fungerer ikke hver gang, men jeg vil si at vi har valgt en annen tilnærming. Vi har forskjellige løp, aldri samme rutine, så det er alltid noe annerledes. Vi har satt mer fokus på det.

England-været skaper utfordringer

Klopp forteller at en av utfordringene med å få det til å sitte på dødball, har vært værforholdene. Så kanskje har en fin høst i Liverpool vært forløsende for Klopps menn.

– Noen ganger må du kutte viktig treningstid for dødballene. For det å trene dødballer i England er ikke alltid så greit. Jeg har ikke snakket om været på en stund fordi det har vært så bra, men det er rimelig kaldt her. Det er ganske likt i Tyskland.

KALDT:
KALDT:  Kalde høstdager i England kan gå utover dødballtreningen, forteller Klopp.

– I Spania kan du jobbe fem timer i uken på dødballer uten at det er et problem, men på grunn av været i England og Tyskland er det ganske vanskelig fordi det er kaldt og du ikke kan stå i ro. Det er aldri veldig behagelig. «Du går der, du går der, du løper der, du blokkerer her..» og på slutten er alle veldig kalde.

– Vi har gjort masse, og det er godt å se at det har fungert på et vis, forteller tyskeren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]