– Vi ønsker å slå City med deres beste på banen

Jürgen Klopp engster seg ikke over at Kevin de Bruyne kan være tilbake.

6. okt 2018 kl 23.53 Arild Skjæveland

Kevin de Bruyne er tilbake i trening sammen med sine lagkamerater, og Pep Guardiola hintet på fredagens pressekonferanse om at belgieren kunne være aktuell mot Liverpool.

Jürgen Klopp har blitt spurt om Citys midtbanestjerne.

– Jeg liker ham som spiller. Han har talent, ferdigheter, riktig innstilling, og i tillegg til det tar han riktige avgjørelser. Han klarer å bruke alle de ferdighetene på riktig tidspunkt. Hans lagkamerat David Silva er så klart ikke så verst på det han heller, sier Klopp til The Mirror om De Bruyne.

– Det er den beste kombinasjonen en kan ha, og Kevin er fortsatt i en alder der han kan forbedre seg. Han er 27 år gammel, så det er fortsatt mye i vente. Han er en strålende fyr i tillegg. Han var raskt tilbake. Når fikk han denne skaden? I august? Og nå er det oktober – det var raskt, sier Klopp.

– Jeg vet ikke helt hva som skjedde, for du får ikke skikkelig informasjon i England. Det er helt annerledes fra Tyskland. Da jeg først hørte om det trodde jeg ikke han ville være tilbake så raskt.

Ønsker å slå Citys beste

Liverpool-manageren sier at han ønsker å slå den beste utgaven av Manchester City.

– Det er klart vi ønsker å slå City. Det er ingen hemmelighet, og det vil vi prøve på. Men vi ønsker å slå det beste Manchester City har, og det er Kevin de Bruyne helt klart del av. Jeg vet ikke om Ilkay Gundogan vil spille, men han kan erstatte ham i den posisjonen.

Han snakker videre om City og ressursene de har i den blå delen av Manchester.

– Dersom Barcelona vurderer å kjøpe en spiller, så er Manchester City der også. De vil alltid ha et svar, og det gjør dem til en tøff motstander.

– Jeg vokste opp i en tid der Boris Becker og Michael Stich var de beste tennisspillerne i Tyskland. Kanskje var de best i verden. Stich var strålende, og var kanskje bedre enn Becker – men han var ikke Becker. Vi er i en lignende situasjon.

– Vi kan ikke vente på at City ikke er der lenger. Vi ønsker å kjempe mot dem. Vi ønsker å ha gode kamper mot dem. Vi spiller bare mot hverandre to ganger per sesong. Dersom vi taper begge kamper så taper vi seks poeng, og slik er det. Hvordan det vil ende vet ikke jeg, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]