Ingen har bedre statistikk mot Guardiola

Jürgen Klopp er den manageren med soleklart best tak på Manchester Citys manager.

6. okt 2018 kl 13.15 Arild Skjæveland

Liverpool møtte fjorsesongens suverene ligamester tre ganger i andre halvdel av forrige sesong. Jürgen Klopps menn vant 4-3 i ligaen, 3-0 hjemme i Champions League, og 2-1 på Etihad Stadium.

Allerede før de tre kampene var det ingen som hadde flere seire over den spanske manageren enn det Jürgen Klopp hadde.

Klopp har vunnet åtte oppgjør – Pep Guardiola har vunnet fem, og kun én gang har det endt uavgjort.

José Mourinho er den manageren som har nest flest seire mot Guardiola. Han har fem, på 21 kamper. Wenger har tre på 14. Ellers er det ingen som har vunnet flere enn to.

Snakker varmt om Pep

Første gang Klopp møtte Guardiola var i Bundesliga, da Klopp ledet Borussia Dormtund mens spanjolen var manager for Bayern München. Klopp snakker ofte varmt om Pep Guardiolas lag.

– Guardiola har alltid strålende lag. Han har alltid gode spillere som tar utmerkede avgjørelser. I Barcelona hadde han spillere som Xavi, Iniesta, Busquets, Lionel Messi, bare for å nevne noen av de kreative spillerne han hadde der, sier Klopp om sin kollega i City til UEFA.com.

– I Bayern München hadde han også fantastiske spillere som tok mange gode avgjørelser. Nå, i City, har han Gundogan, Silva, Aguero, Sane på venstrevingen, Sterling på vingen, Gabriel Jesus. De er ekstraordinære.

– Lagene hans har alltid vært i verdensklasse, mens mine lag alltid har hatt forbedringspotensiale. Det er den eneste store forskjellen. Når du har mest ballinnehav trenger du ikke å bekymre deg så mye for hva du må gjøre når motstanderen har ballen. Det er i grunnen det hele. Bortsett fra dette er ikke forskjellen så stor. Men det vil alltid være noen forskjeller mellom to lag.

Frykter Liverpool

Denne høsten har vi fått et innblikk i hvordan det var på innsiden i Manchester City i deres fantastiske fjorårssesong. Gjennom dokumentarserien «All or Nothing» på Amazon Prime har vi fått følge City tett.

Nesten en hel episode er viet til Champions League-kampene på vårsesongen. En scene som har fått spesielt mye oppmerksomhet er fra garderoben på Goodison Park, der City skal møte Everton. Der kommer det frem at Guardiola har en litt annen kamp i tankene.

– Angriperne til Liverpool er gode, sier han stresset til sine assistenter.

– De tre på topp.

– Ja, Pep, men det er bare dem, svarer hans assistenter.

– De skremmer meg. De er farlige, svarer Pep, som fikk helt rett. Du kan se klippet under.

Liverpool - Manchester City spilles søndag kl. 17.30 og vises på TV 2 Sport Premium

Har du innspill til journalisten?
[email protected]