Tre kjappe– Vinner de her vil de siste resultatene være glemt

Redaksjonen om Napoli, Mohamed Salahs form og søndagens storkamp.

6. okt 2018 kl 08.33 Arild Skjæveland

Er du bekymret etter det Liverpool presterte i Napoli?

Torbjørn Flatin:
– Hvis det hadde endt 0-0 vil jeg anta at det ville vært mest snakk om Alisson og midtstopperne, og ikke at midtbanen er litt tilbake til gamle takter hvor det ikke skapes nok mot etablert forsvar og laget ikke presser godt nok samlet til å skape særlig med kontringsmuligheter høyt oppe i banen. Derfor er jeg ikke bekymret for laget, men kanskje litt urolig for at den intense kampen mot Chelsea så ut til å sitte i beina.

Arve Vassbotten:
– Liverpool har for all del hatt en veldig god start på sesongen - resultatmessig. Men skal jeg være ærlig føler jeg at Liverpool har fått mange av disse resultatene uten å være på sitt beste. Det i seg selv har jeg sett på som et styrketegn. Det å vinne på «dårlige» dager er slik et mesterlag gjør, men signalene om at alt ikke er som det skal har dessverre vært der lenge. Offensivt klikker det ikke som forrige sesong. Mooooooot normalt er det nå forsvaret og keeperen som har reddet inn mye for Liverpool. Jeg har ikke vært bekymret så langt, fordi jeg har regnet med at det ville løsne for angrepsspillet som var så fantastisk i fjor. Men det er ikke sikkert et skremmeskudd som dette er det dummeste heller, det kan være det gjør noe med innstillingen og at det er en wake up call - som det var borte mot Tottenham i fjor. Når det er sagt synes jeg vi skylder Napoli også å si at de lyktes ekstremt godt, og hadde virkelig gjort hjemmeleksa til denne kampen. Og seieren var fult fortjent, selv om den kom seint.

Einar Kvande:
– Det var helt klart sesongens dårligste kamp så langt, og det som bekymrer meg litt er den svake formen til den normalt sprudlende angrepsrekka vår. Mohamed Salah, Sadio Mane og Roberto Firmino virket alle slitne på Stadio San Paolo, så det spørs om det ikke er behov for noen friske bein på topp. Daniel Sturridge og Xherdan Shaqiri er for eksempel sterke kandidater til mer spilletid. Bakover på banen ble jeg nok en gang imponert over vår nye keeper, og våre to midtstoppere, men sidebackene virket i likhet med angrepsrekka slitne. Vi får håpe dette ble en vekker både for Klopp og resten av troppen, og at vi kommer sterkt tilbake på søndag.

Hva tenker du om Mohamed Salah og formen hans?

Torbjørn Flatin:
– Han er ikke i form, it happens! Stort sett kommer han imidlertid fortsatt til farlige posisjoner og sjanser, men han har ikke roen og selvtilliten som preger en toppscorer. Det som overrasker meg litt negativt er at han synes å ha blitt en tanke mer ego som følge av at det virker som at han synes å ta på seg ekstra ansvar. Det regner jeg med at Jürgen Klopp får luket bort, at han skal fungere i et kollektiv, både nå og den dagen formen kommer tilbake – som den vil gjøre.

Arve Vassbotten:
– Jeg har tenkt at Salah må få spille seg i form, og at det vil løsne. Han kommer fortsatt i riktige posisjoner, men touchen er ikke som den var. Å sette han ut mot City ville jeg ikke gjort, men om han heller ikke nå får det til å løsne ville jeg mye tidligere byttet han ut og satt inn Shaqiri, som også har et corner- og frisparkregister vi trenger.

Einar Kvande:
– Mohamed Salah har ikke vært seg selv hele sesongen, og jeg registrerer at han fortsatt må tape skulderen etter overfallet til Ramos i Champions League-finalen. Derfor lurer jeg på om den skaden ikke plager ham fortsatt. Jeg frykter at konflikten han har hatt gående med fotballtoppene i hjemlandet Egypt også har stjålet en del fokus og tært på kreftene og humøret. Nå trenger han et par scoringer for å gjenvinne selvtilliten og få smilet tilbake.

UTE AV FORM?
UTE AV FORM?  Mohamed Salah har ikke fått det helt til å stemme denne sesongen.

Hva tenker du om søndagens kamp mot Manchester City?

Torbjørn Flatin:
– Jeg hadde ventet at Klopp byttet litt mer på laget mot Napoli for å ha en litt mer «fresh» oppstilling mot City. Nå virket det litt «all inn» i Italia hvor manageren øynet en pangstart mot en motstander som har vært litt rufsete innledningsvis. Isteden var det Liverpool som virket slitne slik at den kom tilbake midt i fleisen. For meg er dette den viktigste kampen i de tre viktige ukene som de røde nå har hatt, og det kreves hjelp fra Anfield. Her vil det ikke nytte med seigt press og seige bein. Seier her og et par av de siste resultatene vil være glemt, jeg vurderer det som så vesentlig.

Arve Vassbotten:
– Jeg tenker at Liverpool nå har hatt en liten dipp med kampene mot Chelsea og mot Napoli. Den må vi raskt ut av, og det må skje mot Manchester City. Jeg er nervøs, jeg er langt fra sikker, men jeg har tro på at det er en storkamp som igjen viser hvorfor Liverpool denne sesongen er en seriøs mesterskapsutfordrer.

Einar Kvande:
– Jeg begynner virkelig å få sommerfugler i magen foran toppoppgjøret. Det er nummer 1 mot nummer 2 i Premier League, og jeg håper rekkefølgen er motsatt sent søndag kveld. Vi har hatt et veldig godt tak på City hjemme på Anfield. Vi har faktisk vunnet de fem siste Premier League kampene vi har spilt på hjemmebane mot dem, og vi må helt tilbake til 2003 for å registrere sist vi tapte en ligakamp for City på Anfield. Jeg krysser fingrene for at den statistikken står ved lag også etter dette møtet, selv om jeg er smertelig klar over at det blir en vanskelig og tøff kamp.

Liverpool - Manchester City spilles søndag kl. 17.30 og vises på TV 2 Sport Premium

Har du innspill til journalisten?
[email protected]