– Det kunne ikke ha vært bedre

Jürgen Klopp var svært godt fornøyd med 3-0 over Watford på Vicarage Road.

24. nov 2018 kl 19.54 Einar Kvande

Liverpool forlenget sin ubeseirede kamprekke i Premier League til 13 kamper, takket være scoringer i andre omgang av Mohamed Salah, Trent Alexander-Arnold og Roberto Firmino.

– Vi jobbet hardt i første omgang også. Det var en vanskelig situasjon i dag. Jeg burde kanskje ikke prate om det, for det forklarer hvor vanskelig det er å forberede seg til en kamp som dette. Vi vet at folk alltid forventer det perfekte, men vi hadde bare en økt å forberede oss til denne kampen, fordi spillerne kom tilbake på torsdag - brasilianerne og Robbo for eksempel. En økt, med spesielt fokus på Watfords dødballer. Dere så hva de gjorde med sine faste trekk, og hvordan de spilte på disse, hvor de slår ballen inn og blokkerer for våre spillere. Det er vanskelig å håndtere. Du må jobbe med dine egne dødballer, og du må fokusere på spesielle kvaliteter hos motstanderen, sa Jürgen Klopp på sin pressekonferanse etter kampen.

– De forsvarer seg på den måten de gjør. De er veldig godt organiserte i et 4-4-2, og de jobber hardt. De er ganske direkte i oppbyggingen av sitt spill, og du klarer ikke å forhindre at Deeney kommer løs av og til, når ballen kommer ned til Deulofeu, Hughes og Pereyra som er på løp i bakrommet. Det er svært vanskelig. Og så har de Capoue og Doucoure som plukker opp andreballene, og spiller direkte i lengderetningen igjen. Det er svært vanskelig å beholde roen, men vi klarte det. Vi hadde to veldig store sjanser i første omgang etter dødballer. Vi hadde andre øyeblikk hvor vi kunne ha scoret, men Foster var der.

– Ved pause var det klart at vi måtte stå imot, og vi måtte angripe igjen og igjen, på en bedre måte, og med mer rytme i spillet. Dette var ikke strålende i første omgang. Vi kunne ha endret tempoet mye hyppigere. Det måtte vi gjøre i andre omgang. Men førsteomgangen var likevel god. I andre omgang var det første målet strålende, det andre kom på et frispark i verdensklasse, og det tredje målet kom etter en av de beste kontringene jeg har sett. Så 3-0. Det kunne ikke ha vært bedre.

Om utvisningen til Henderson

– Jeg synes begge de to gule kortene var riktige. Ting som dette skjer av og til dersom du spiller i en defensiv midtbanerolle. Jeg vet ikke hvor mange dueller Hendo var involvert i, eller hvor mange situasjoner der han enten måtte stenge for spilleren eller stenge rom. To ganger var han der med hånden og gjorde en taktisk felling. Jeg likte ikke den andre forseelsen, for jeg ønsket å bytte ham ut da. Fabinho var klar til å komme inn, og så ble han utvist. Ting som dette skjer, det er ikke noe alvorlig, og vi vant kampen. Det eneste som ikke er så hyggelig er at han ikke kan spille mot Everton, men det har vi allerede akseptert.

Det første Liverpool-laget til å nå 33 poeng etter 13 ligakamper

– Det er hyggelig. 33 er strålende. Enestående. Målforskjellen er veldig god, så jeg liker alt dette. I denne fantastiske, store klubben, med store årganger i fortiden, så er det hyggelig at denne spillergruppen kan ta sette en slik rekord.

– Vi vet alle at sesongen ikke er over, og at dette ikke vinner oss noe, men dersom noen ønsker å ta denne rekorden i fremtiden må de danke ut dette laget. Det er fint. Ikke dårlig. Men vi skal selvsagt stå på videre. Men det er et hyggelig øyeblikk. Vi holdt buret rent. Når du leder 2-0 ønsker du ikke bare å vinne, men du ønsker å holde buret rent også. Det er ikke vanlig at du tenker på begge disse tingene. Vanligvis tenker du bare på å vinne. Så alt er bra, og jeg synes at spillerne virkelig fortjente det. I dag gjorde de virkelig en god jobb, og jeg likte virkelig denne kampen, fordi den var så vanskelig i utgangspunktet.

– Det var en veldig moden prestasjon. Jeg er ikke sikker på om vi har hatt ballen så mye tidligere når vi har spilt her. Det var mye mer åpne kamper. Spesielt 3-3 kampen vi spilte her. Vi kontrollerte aldri de kampene slik vi gjorde med denne. Jeg liker det. Jeg vet det er noen folk som savner noe av spillet vi hadde forrige sesong, og spesielt i andre halvdel av sesongen. Vi hadde kamper som dette forrige sesong også. Vi måtte spille mot lag som dette. Det er ikke fair å sammenligne dem med andre kamper.

– I lignende kamper i fjor var vi ikke like overbevisende. Det var ikke så åpenbart at vi kontrollerte kampene som det var nå. Vi kontrollerte denne kampen. De hadde sine øyeblikk, de hadde kontringer, du kan ikke unngå det. Foster har ballen, og spiller langt, da blir det 50-50 eller 60-40 i fordel Watford. Det er vanskelig å kontrollere det, holde det gående og å være positive i en slik situasjon. Det er noe nytt hos oss, og jeg liker det veldig godt.

– Det ble 3-0, og jeg tror ikke noen Liverpool-supportere hadde ønsket seg noe annet resultat eller noen annen prestasjon. Det er akkurat slik det skal være i vår situasjon, for vi må vinne fotballkamper uke inn og uke ut. Jeg er veldig glad for måten vi vant denne kampen på.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]