Tre Liverbirds om kampen:– Hvor har det blitt av rock and roll-fotballen med gegenpress?

Dette mener supporterne om helgens runde.

12. nov 2018 kl 08.49 Arve Vassbotten

Rundt om i Norges land er det ved siden av supporterklubben, rundt 80 Liverbirds-klubber som samles for å se kamper og ha andre aktiviteter. I vår nye spalte «Tre Liverbirds om kampen», kommer vi etter hver kamp til å høre fra styremedlemmer i ulike Liverbirdsklubber.

Til å svare på spørsmål etter 2-0-seieren mot Fulham, har vi fått med oss Trine Beate Berthelsen fra Liverbirds Sortland, Pål Pettersen fra Liverbirds Fredrikstad og Edward Snekkerhaugen fra Liverbirds Gjøvik.

Hva er du fornøyd og ikke så fornøyd med etter søndagens kamp mot Fulham?

Trine Beate Berthelsen: Er fornøyd med 3 poeng og null baklengs. Vinner fortjent, selv om ikke spillet var det beste hele kampen. Er ikke så fornøyd med at vi kun scorer to mål. Burde ha scoret flere i og med at det er så tett i toppen av tabellen.

Pål Pettersen: Jeg er veldig fornøyd med 3 velfortjente poeng. Også ble det en søndag hvor et par av våre konkurrenter mista verdifulle poeng. Ellers er jeg veldig fornøyd med Big Shaq. Han kommer til å bli stor! Liten av vekst, men for en innsats og arbeidskapasitet. Han blir årets kjøp. Er sterkt at vi igjen holder nullen, og de fire bak leverer. En detalj som kanskje ikke mange legger merke til, er at Alisson kaster ballen med en back-spinn som gjør at ballen legger seg rolig tidsnok til at han kan igangsette raskt, og som fører til en ny scoring fra Salah. Matchens høydepunkt for meg. Ellers så synes jeg at vi sliter en god del spillemessig. Da tenker jeg ikke på ballinnehav, men hva vi gjør når vi har ballen. Litt for mye tilbake og på tvers ut fra hva vi er på det beste. Og hvor har det blitt av rock and roll-fotballen med gegenpress? Jeg hadde forstått om vi ikke hadde gjort det i fjor med den keeperen og forsvaret. Men at vi er så forsiktige med de vi har bak der i dag har jeg ikke helt forståelse for.

En av Europas beste firer bak.

Edward Snekkerhaugen: Egentlig er jeg veldig fornøyd med dagens kamp. Det er veldig lett for en supporter å si: «ok, dette er en kamp vi vinner med minst 5 mål». Men det viser seg at det ikke stemmer. Faktisk i nyere tid, så har vi gått på en «blemme» i sånne kamper som vi har «vunnet på forhånd». Hvis man skal vurdere kampen, så kom Fulham av og til lett igjennom vår midtbane. Men igjen, så stiller vi i dag med en av Europas beste firer bak.

Hvem mener du var Liverpools beste spiller denne gangen?

Edward Snekkerhaugen: Dagens beste var vel Robertson og kanskje Salah. Men, igjen så må jeg si at Van Dijk er den som gjør at vi er hvor vi er per dags dato!

Trine Beate Berthelsen: Shaqiri er Liverpools beste spiller i dag. Jobbet hardt og var «på» hele kampen. Viser at han fortjener en plass i startoppstillingen.

Shaqiri viser at han fortjener en plass i startoppstillingen.

Pål Pettersen: For meg var Andy Robertson best mot Fulham. En stadig trussel offensivt. Kom til en stor sjanse og hadde sesongens 5. målgivende. En utrolig løpskapasitet, og han eide hele venstresiden.

Liverpool er nå på 2. plass. Har du troa på at Liverpool skal klare å ta igjen Man City?

Pål Pettersen: Har jeg hatt trua siden Premiere League startet, så skal jeg klare å ha trua i år også. Jeg håper at vi ikke er i vår beste periode av sesongen, og at vi vil bedre og bedre fremover. Tidligere har vi mistet for mange poeng frem mot jul, og har levert best på nyåret. Jeg tror det også vil skje denne sesongen, og at City tenker litt mer på Champions League denne sesongen. Jeg er en believer og mener det er mange årsaker til at pokalen vil havne på Anfield denne sesongen.

Trine Beate Berthelsen:Tror det kommer til i bli jevnt helt inn, men har troa på at vi tar igjen City.

Har jeg hatt trua siden Premiere League startet, så skal jeg klare å ha trua i år også.

Edward Snekkerhaugen: Tror dessverre City tar gullet. Håper selvsagt vi gjør det. Men igjen, de scorer mye og slipper inn veldig lite, og kjører over de fleste. Så jeg vil si 90 prosent sjanse til City. Så får vi håpe 10 prosent er oss. Uansett, så er vi ett lag som det nesten er umulig å slå, og det ser veldig lyst ut.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]