Spillerbørs: Tungen på vektskålen

Xherdan Shaqiri krummet nakken, løftet blikket og viste innbitthet og tenningsnivå fra første spark.

11. nov 2018 kl 15.34 Arve Vassbotten

Alisson Becker 6

Gir en farlig retur på skuddet fra André Schürrle, men redder greit opp i det andre han fikk å gjøre i førsteomgangen. Meget rask og god på igangsettingen på Liverpools 1-0-scoring.

Trent Alexander-Arnold 6

Shaky start fra unggutten med både dårlige innlegg, svake crossere og der han generelt var lite venn med ballen. Men tok seg etter hvert opp, og ble bedre og bedre i duellene. Kom også til en god heading. Nydelig pasning til Salah på målet, men mangler litt på egne avslutninger når de sjansene byr seg.

Joe Gomez 6

Uvant svak i pasningsspillet til tider, og blir for enkelt passert av Ryan Sessegnon, når Liverpool slapp med skrekken tidlig i kampen. Men spiller seg opp han også.

Virgil van Dijk 6

Ble slått tunell på tidlig, men det så ikke ut til å tenne nederlederen slik som man kunne forvente. Var også passiv i duellen før Sessegnon ble stusset fri av Aleksandar Mitrović. Men ordner opp når han får slått unna returen fra Alisson rett foran beina på samme mann, noe seinere. Litt uvant bedagelig til tider. Men standarden er også satt høy for hva man forventer av van Dijk.

Andy Robertson 7

En dag på det jevne - det vil si med hard jobb - for Robertson, helt til han legger et perfekt innlegg til Shaqiri på Liverpools andre mål. Men det innlegget er det ikke mange som kunne lagt bedre. Også godt skuddforsøk litt seinere i omgangen.

Fabinho 7

Spiller på det safe, og har en av sine bedre kamper for Liverpool, og bryter flere ganger. Viser også glimt av et godt pasningsregister, som da han fant Trent fri inne i feltet med en langpasning.

Georginio Wijnaldum 6

Anonym forestilling for Wijnaldum, men uten å gjøre feil. Ble erstattet av Henderson etter 69 minutter.

Xherdan Shaqiri 8 LB

Er som en leken hund, som blir kastet ball etter i en park, og når han først får den leverer den stort sett ikke til andre enn sine lagkamerater. Krummer nakken fra fløyta går, og viser en helt annen innbitthet og et annet tenningsnivå enn resten i starten. Hovmesterblikket kombinert med pasningsfoten er gull verdt i kamper som denne. Kroner kvelden med å vise utsøkt teknikk når han scorer et nydelig mål. Liverpools nye playmaker?

Mohamed Salah 7

Vanvittig veggspill i samarbeid med Firmino på en stor sjanse etter 16 min, og ny stor sjanse etter framspill av Shaqiri litt seinere, før han viser at du ikke lar Mo Salah få tre sjanser ustraffet, som da han satte ballen i mål like før pause. Uhyre viktig scoring, og Salah hadde mye halvsjanser å by på også etter hvilen, selv om teknikken ikke helt sitter som på hans beste ... ennå.

Sadio Mané 6

Det står ikke på viljen til Sadio Mané, men avslutningsegenskapene hadde ikke helt samme klasse i dag. Men jobber steinhardt, kommer til endel sjanser og tar ikke lett på defensive oppgaver.

Roberto Firmino 6

Herlig veggspill med Salah på et angrep, som hadde fortjent en bedre skjebne, kjemper og demonstrer for Sturridge på benken hvordan han burde jobbet i Beograd. Men klarer ikke prege kampen i nevneverdig grad, men har et og annet fint framspill.

James Milner

Flere gode involveringer etter at han kom inn, men spiller for kort til å få karakter.

Jordan Henderson

Møtes med ovasjoner og er tydelig ønsket tilbake etter skadene. Får ikke markert seg mye på minuttene han får, men er mye involvert med kortpasninger. Spiller for kort til å få karakter.

Naby Keita

Kom inn like før slutt, og spiller for kort til å få karakter.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]