Hvorfor Salah ikke var 100 prosent

Jürgen Klopp forklarer hvorfor hans toppscorer ikke fyrte på alle sylinderne tidlig i sesongen.

28. nov 2018 kl 12.39 Torbjørn Flatin

- Under de siste treningsøktene foran det siste landslagsoppholdet var det helt klart at alt var tilbake, han var der han skulle igjen, forklarer Jürgen Klopp til Liverpools hjemmeside om formen til Mo Salah denne sesongen.

- Det handlet ikke om det å score mål, men fysikken og hans generelle spill.

- Det eneste det dreide seg om var at hans kropp behøvde tid. Han var fortsatt en spiller i verdensklasse, han var fortsatt en trussel i kampene, men i scoringssituasjoner hadde han ikke den samme roen og det samme overblikket.

- Nå var kroppen 100 prosent igjen, alt det fysiske som han stoler på.

Kort ferie

- Det var bare Real Madrid som hadde en like lang sesong som oss. Etter det reiste alle til VM. Et veldig langt VM. Egypt forsvant ut tidlig, men Mo spilte i VM da han var 94 eller 94 prosent frisk som følge av sin skulderskade. Når han kom tilbake var det ikke lenger noe problem med skulderen, men det å være frisk betyr ikke at du er hundre prosent.

- Han hadde to-tre uker fri, som i realiteten er ingen ting. Deretter startet pre-season.

- Det hele dreide seg om tid. Mennesker behøver tid, noe vi ikke gir dem. Sesongen starter: Vær klar.

- Han gjorde alt han kunne, og hvis du er en tviler kan det påvirke deg. Han tvilte imidlertid ikke et sekund og jeg var ikke i tvil. Ingen her var i tvil (om at han ville komme tilbake i form).

Har du innspill til journalisten?
[email protected]