– Jakten på midtbanebalansen fortsetter

Mangelen på dynamikk og oppfinnsomhet fra midtbanen er blitt et problem for Jürgen Klopp.

8. nov 2018 kl 09.11 Arve Vassbotten

«Fundamentet er sterkt. Men det er hva han skal gjøre med de foran de fire bak, som Klopp trenger å tenke mest på foran søndagens besøk fra et Fulham-lag som sliter. Midten av banen var et svakt område på Emirates forrige helg, og det var en lignende historie mot Røde Stjerne. Milan Pavoks andre mål var et bra skudd, men Liverpool pakket det inn i gavepapir. Først med James Milners feilpasning, og så ble Gini Wijnaldum ristet av altfor enkelt», skriver Liverpool Echos fotballjournalist James Pearce i dagens avis.

«En av hovedgrunnene til at de røde bare sporadisk har produsert den samme angrepsfotballen som var deres varemerke i den andre halvdelen av 2017-2018 handler om mangelen på dynamikk og oppfinnsomhet fra midtbanen», mener Pearce.

Kjøpene ikke i gang

Han peker på at Klopp har forsøkt både formasjonsendringer med 4-3-3 og 4-2-3-1, samt en diamant på midten, og mange endringer i hvem som spiller sammen.

«Men søket etter den riktige balansen fortsetter», skriver han.

Et av problemene har også vært at verken Fabinho eller Naby Keita så langt ser ut til å ha funnet seg helt til rette eller funnet formen etter overgangen verdt 90 millioner pund i sommer. Keita har i tillegg blitt satt tilbake av skader.

Mot både PSG, Chelsea og Manchester City gikk Klopp for «soliditet og disiplin» med James Milner, Gini Wijnaldum og Jordan Henderson, mens han har forsøkt å få inn mer kreativitet i kamper mot antatt dårligere motstandere.

Det gjorde han blant annet med hell mot Southampton, der Xherdan Shaqiri gikk inn sammen med Henderson og Wijnaldum. Det gikk bra, men Klopp satte inn Milner for Shaqiri til pause for å få mer defensiv trygghet. Adam Lallana ser heller ikke ut til å ha funnet formen, når han er forsøkt, som mot Røde Stjerne.

Coutinho-formet hull i troppen?

Pearce skriver at Klopp i utgangspunktet ønsket en tredje midtbanespiller i sommer med Nabil Fekir. Etter at den handelen kollapset, ble jakten på en til ble skrinlagt med kjøpet av Shaqiri, selv om han ble sett mer på som et angrepsalternativ. Det mener Pearce at var en gamble med Alex Oxlade-Chamberlains skade.

«Noen vil argumentere med at det er et Coutinho-formet hull i troppen, som ikke er fylt. Klopp har avvist muligheten for å gå inn i overgangsmarkedet i januar, og har vært bestemt på at svaret ligger blant de spillerne han allerede har tilgjengelig.»

Pearce mener Henderson vil komme inn igjen til helga, og at også Keita er høyaktuell etter sin skade.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]