– Januar-overgang blir veldig vanskelig

Simon Mignolets agent tror ikke han klarer å overtale Liverpool til å gi slipp på keeperen i januar.

23. nov 2018 kl 15.07 Einar Kvande

Simon Mignolet har bare spilt en kamp for Liverpool denne sesongen, og det er ingen hemmelighet at belgieren ønsker seg bort fra Anfield-klubben.

Men etter at Loris Karius og Danny Ward forlot klubben i sommer, har Liverpool bare ungguttene Kamil Grabara og Caoimhin Kelleher i bakhånd i tillegg til Mignolet. Ingen av de to unge keeperne har debutert for førstelaget ennå.

– Vi må være realistiske. Det er ikke mange gode transfermuligheter i januar, spesielt for en keeper. Omstendighetene må være riktige for alle. Det vil være svært vanskelig å gjøre noe i januar. Da må i så fall Liverpool finne en erstatter også, sier Simon Mignolets agent, Nico Vaesen, til ESPN FC.

– Jeg forstår klubbens standpunkt, og at dette ikke er enkelt å få til. Slik sett forstår vi hverandres problemer. Vi får se hvordan og når vi kan løse dem, legger han til.

Ønsker å spille kamper

Det er derfor langt mer sannsynlig at Mignolet forlater Liverpool til sommeren. Franske Nice er rapportert å være interesserte i 30-åringen.

– Det er bare avisprat. Jeg aner ikke hvor historiene om Nice kom fra, kommenterer Vaesen.

– Faktum er at Simon er Liverpool-spiller per i dag. Det er ingen dårlig stemning mellom han og klubben. Liverpool liker Simon, og Simon liker Liverpool. Det er bare det at Simon er en profesjonell fotballspiller, og en profesjonell fotballspiller ønsker å spille kamper.

– Slik sett er er vi på utkikk etter en klubb som kan gi ham det, og vi vil fortsette å se etter en løsning for Simon. Det er innlysende. Jeg har hatt noen samtaler med Liverpool om dette. Vi vet hva vi kan gjøre, og hva vi ikke kan gjøre. De vet hva vi ønsker å gjøre.

– Dette er ingen vanskelig eller frustrerende situasjon. Det eneste som er frustrerende er at Simon ikke spiller. Det er det eneste.

Profesjonell innstilling

– Det er noe vi ønsker å gjøre noe med. Liverpool er klar over at Simon har ambisjoner om å spille. Liverpool er selvsagt glade for å ha to gode keepere, men de kan benytte bare en. Situasjonen kan ikke være slik særlig mye lenger. Det er sikkert. Det er noe de skjønner også.

– Når Simon vil forlate Liverpool, og til hvilken klubb, må vi la fremtiden bestemme. Det er mye som kan skje fra nå og frem til sesongslutt.

– Vi er åpne for alt, men alt vi bli gjort i samarbeid med klubben. Vi har konstruktive samtaler, og en felles forståelse med Liverpool.

– I vårt stille sinn håper vi også at Simon vil få noen flere kamper for Liverpool i de kommende ukene, og at Jürgen Klopp belønner Simon for hans profesjonelle innstilling og positive holdninger, slik at han får en kamp nå og da. Det ville ha betydd mye for Simon, avslutter Vaesen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]