Football Leaks– Jeg er fornøyd med det ligasystemet vi har

Jürgen Klopp ble konfrontert med rapportene om en superliga.

4. nov 2018 kl 13.33 Arild Skjæveland

Football Leaks har denne uken kommet med nye avsløringer, og en av dem er at Liverpool sammen med fire andre engelske klubber har vært i samtaler om å bryte ut av Premier League og Champions League, for å danne en ny europeisk superliga.

Bayern München, Real Madrid, Barcelona, Juventus, AC Milan, Paris Saint-Germain, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Arsenal og Chelsea skal være klubbene som vil danne sin egen liga, med fem gjesteklubber som gjør at det blir 16 klubber med. Ifølge rapporten er Liverpool altså en av de 11 klubbene som ikke kan risikere nedrykk, og vi være garantert medlemskap i 20 år.

Bayern München var raskt ute og avviste at de kjente til planene. Football Leaks hevder at det har vært flere møter siden 2016, og at planene er fra 2021.

Klopp ble spurt

Etter lørdagens kamp mellom Arsenal og Liverpool ble Klopp spurt om avsløringene – og Liverpool-manageren virket uinteressert i en slik endring.

– Første gang du hører om det høres det veldig fint ut, for det høres ut som langt færre kamper og mye penger! Men jeg er helt tilfreds med ligafotballen slik den er for øyeblikket, sier han ifølge Evening Standard.

– Det er en idé som ikke kan settes i verk umiddelbart. Jeg er ikke en gang sikker på om folk har snakket om det, om jeg skal være ærlig.

– Med alle de andre strålende idéene til FIFA og UEFA så gjør de ting umiddelbart, uten å spørre, sier han sarkastisk.

Emery ble også spurt om superligaplanene.

– Kanskje det er en større og dypere avgjørelse som trenger mer tid, svarte spanjolen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]