Dette skriver avisene«Arsenal ville aldri ha kjempet tilbake slik mot slutten av Wenger-æraen»

Det er hjemmelaget som får mest omtale etter storkampen lørdag kveld.

4. nov 2018 kl 11.00 Arild Skjæveland

David Hytner, The Guardian

Ville et Arsene Wenger-lag fra de siste sesongene ha kjempet tilbake og utlignet på slutten? Ville de beholdt troen mot en motstander som er så gatesmart som Jürgen Klopps Liverpool? Arsenal fortjente det poenget som kom etter at Alexandre Lacazette løp gjennom, lurte Alisson og skrudde ballen i mål.

Arsenal vil være frustrert over at de ikke klarte å vinne. Dette skulle være en anledning der de kunne få en stor seier mot en topp seks-rival. I stedet blir det slik at de nå ikke har vunnet mer enn tre av sine 28 kamper mot slik motstand. Emery startet med å tape mot Manchester City og Chelsea, men applausen fra hjemmepublikum på slutten fortalte sin egen historie. Arsenal hadde kjempet med Liverpool gjennom hele kampen, og Emerys evolusjon er i gang.

Liverpool visste ikke hva de skule tenke om det som skjedde. De så Sadio Manés scoring etter 18 minutter feilaktig bli annullert for offside, mens midtstopper Virgil van Dijk kunne ha scoret hattrick. Den første sjansen var den største, og han traff stolpen med sin andre.

Selv om Arsenal hadde initiativet, så skapte de ikke så klare sjanser som Liverpool. Klopp sitt lag hadde kontroll på 1-0 etter James Milners mål, og det er alltid bittert å gi det fra seg på slutten. Men som manageren deres sa etterpå – uavgjort borte mot Arsenal er absolutt et godt resultat, og Liverpool er fortsatt ubeseiret i Premier League.

Les hele i The Guardian

Jonathan Northcroft, The Sunday Times

Arsenal har nå et giftig angrep, og Liverpool måtte bryne seg på Unai Emerys offensive spillere. Først var det Pierre-Emerick Aubameyang og Henrkh Mkhitaryan. Så erstattet Emery dem med Alex Iwobi, Aaron Ramsey og Danny Welbeck. Mesut Özil og Alexandre Lacazette var skumle i samtlige 90 minutter, og til slutt sikret Lacazette ett poeng for Arsenal.

– Det kastet inn alle spissene sine. Til slutt ventet jeg på Van Persie og Bergkamp, sa Jürgen Klopp.

I en intens og fartsfull kamp som endte uavgjort fikk vi bekreftelse på to ting. Det første er at Arsenal er på vei tilbake under Emery, med hans positivitet og arbeidsinnsatsen han får fra sitt lag. Det er et poeng de aldri ville ha fått mot slutten av Wengers tid.

Det andre vi får bekreftet er hvor vanskelig det vil være for noen å vinne tittelen denne sesongen. Liverpool forlenget sin ubeseirede start og klatret til toppen på tabellen. De har flere poeng etter 11 kamper enn noen gang tidligere i Premier League-æraen, men etter at Manchester City og Chelsea spiller på søndag kan de likevel være på tredjeplass.

Les hele i The Sunday Times (krever innlogging)

POENGDELING:
POENGDELING:  Det endte 1-1 mellom lagene.

James Pearce, Liverpool Echo

Liverpool forlot Emirates på toppen av tabellen, men det var en irriterende følelse om hva som kunne ha vært. Jürgen Klopps lag var svært nær ved å sikre en seier som kunne ha ristet litt i Etihad.

James Milner så ut til å bli den uventede helten før Alexandre Lacazette sin sene avslutning gjorde at det endte med ett poeng. Liverpool traff stolpen to ganger, Sadio Mané hadde et mål som skulle vært godkjent, og flere store sjanser ble sløst bort.

Det viser likevel hvor langt de har kommet under Klopp når du forlater nord-London og føler at ett poeng er litt skuffende. Samtidig kan en se på det som ett poeng vunnet heller enn to tapte poeng, for Liverpool var ikke på sitt beste. De møtte et imponerende Arsenal-lag som har tatt steg under Unai Emery.

Manchester City, som vil gå til topps om de ikke taper mot Southampton, kan se på seg selv som heldige som reiste til Emirates i august da Emery ikke var kommet skikkelig i gang. Nå er Arsenal, som er ubeseiret i sine 14 siste kamper i alle turneringer, helt omformet. Det var et veldig spennende oppgjør som bølget frem og tilbake, og hvordan det bare ble to scoringer er et mysterium.

Les hele i Liverpool Echo

Jack Pitt-Brooke, The Independent

Hvem sier at fotball kun handler om å vinne? Arsenal kommer fra en rekke med 11 strake seire som endte forrige helg. Denne kampen endte med uavgjort, men vil gi dem like mye tilfredstillelse som de fikk fra de seirene. Det viste en side av spillet deres som få forventet, når de møtte det beste laget de har møtt siden sesongpremieren.

Det spilte på en måte som er uvanlig for et Arsenal-lag, og fortjente poenget.

Dette Arsenal-laget er annerledes. Selv om dette endte i en ny uavgjort, viste de at de fulgte kampplanen og spilte for hverandre på en måte som har vært uvanlig for Arsenal-lag de siste årene. De spilte organisert, disiplinært og fokusert, og lot ikke Liverpool skjære gjennom forsvaret med hver eneste anledning, slik de gjorde forrige sesong.

Husk hvor svake Arsenal har vært i disse kampene. Hvordan de aldri har hatt en plan, hvordan de aldri gjorde det vanskelig for motstanderen, og hvordan de falt sammen når de først slapp inn. Førsteprioritet for alle lag må være at de skal være vanskelig å slå, og dette er første gang på flere år at det kan sies om Arsenal.

Les hele i The Independent

Har du innspill til journalisten?
[email protected]