Lover City kamp til døra

Xherdan Shaqiri tror Liverpool skal klare å holde koken helt til mai.

26. nov 2018 kl 00.11 Einar Kvande

Liverpool har aldri hatt en bedre start på en Premier League-sesong, men ligger likevel to poeng bak Manchester City, som vant 4-0 over West Ham i helgen. Begge de to lagene er fortsatt ubeseiret i ligaen denne sesongen.

– Vi skal henge med helt inn, siteres Shaqiri av ESPN.

– Vi trenger ikke å se på hva Manchester City driver med. Vi må bare konsentrere oss om oss selv, prestere ute på banen og vinne kamper, legger han til.

– Det er det viktigste. Alle kamper har sin egen historie, og vi må ta en kamp av gangen, og ikke tenke på hvor vi er ved sesongslutt.

– Når du vinner kamper som denne, da vet du at du skal være med å kjempe helt inn. Vi må bare stå på videre, jobbe hardt og vinne kamper.

I bra form

Shaqiri startet kampen mot Watford på Vicarage Road, og sveitseren håper han gjorde nok til å beholde plassen i startelleveren i de kommende to kampene, mot Paris Saint-Germain i Champions League og mot Everton i ligaen.

– Jeg føler meg bra. Jeg er i form, og det er viktig for meg. Jeg tror du kan se det ute på banen. Jeg har funnet meg godt til rette i laget.

– Hver eneste spiller må være klar for PSG-kampen. Vi vet ikke hvordan treneren vil sette opp startelleveren, men alle må være klare.

– Vi hadde mange spillere på benken mot Watford som ikke fikk spille, så vi har spillere som er friske og raske. Det blir en vanskelig kamp, og en god kamp for å vise dem hvor gode vi er. Vi vil dra dit og forsøke å vinne kampen. Det er sikkert.

Gleder seg til derbyet

Shaqiri håper å få sin første smak av Merseyside-derbyet til helgen.

– Det er mitt første derby, så det blir helt klart spesielt. Jeg ønsker å se og føle stemningen i disse lokaloppgjørene.

– Det blir veldig spesielt, og nå ser jeg bare frem til denne kampen. Jeg kjenner bare en Evertonian, og han oppfordret meg til å komme til Everton da jeg var i Stoke. Jeg takket nei.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]