– Han burde ha fått gult kort for filming

Watford mente de ble snytt for straffespark i kampen mot Liverpool. Det er Andy Robertson slett ikke enig i.

25. nov 2018 kl 18.04 Einar Kvande

Andy Robertson mener at dommer Jon Moss gjorde det riktige da han ikke dømte straffe til Watford da Will Hughes gikk overende i Liverpool-feltet på stillingen 0-0 tidlig i andre omgang i gårsdagens kamp på Vicarage Road. Robertson mener at Hughes var heldig som ikke fikk gult kort for filming.

Forsvarsspilleren insisterer på at han aldri var borti Watford-mannen.

– Nei, jeg mener ikke det var straffespark. Jeg har sett situasjonen om igjen, og jeg mener fortsatt jeg ikke var borti ham. Han gikk etter å få straffespark. Han gikk ned veldig lett, og jeg aner ikke hvorfor dommeren ikke ga ham gult kort, uttaler Liverpools venstreback til Goal.com.

– Jeg har sett folk få straffespark i slike situasjoner, men jeg var ikke borti ham. Det ville vært veldig tøft å dømme straffespark, så slik sett mener jeg dommeren gjorde det rette.

– Mange spillere forsøker å få lettkjøpte straffespark, og noen ganger kan ikke forsvarsspillere gjøre så mye med det. Men jeg spilte videre, og forsøkte å få tak i ballen med en gang, for i mine øyne var det ikke noe straffespark. Jeg har ren samvittighet. Det eneste jeg vil si er at dommeren burde ha gitt ham gult kort.

Gode defensive tall

Senere i kampen sørget Mohamed Salah, Trent Alexander-Arnold og Roberto Firmino for en komfortabel 3-0 seier for Liverpool. De røde har bare sluppet inn fem mål på de første 13 ligakampene.

– Vi forsvarte oss godt som lag, og statistikken til forsvaret er spesielt god, uttaler Robertson.

– Vi må bygge videre på dette. Det er ikke så mye vits i å sette rekorder dersom vi til slutt ikke vinner noe.

– Vi har ikke oppnådd noe ennå denne sesongen, men vi gjør det bra. Vi holder buret rent hyppigere, og virker å være solide bak, samtidig som vi fortsatt scorer mål.

– Det er en lang sesong, og vi må stå på videre. Vi må fortsette den gode defensive formen, for dersom du holder buret rent har du vunnet halve slaget.

Tenker ikke på City

Ligaleder Manchester City fortsetter også å vinne på overbevisende vis, men det tenker ikke Robertson så mye på.

– Det tar ikke noe av glansen bort fra våre prestasjoner. Det eneste Manchester City-resultatet vi kan påvirke er når vi møter dem. Vi kan ikke påvirke noe annet.

– Så lenge vi fortsetter å vinne, må de også fortsette å vinne. De leder selvsagt med to poeng, men de ønsker ikke å ha oss rett bak.

– Vi kan kun fokusere på det vi gjør selv. Dersom vi tar fokus bort fra det, og tenker på hva Manchester City driver med, vil vi begynne å sakke akterut. Så lenge vi fortsetter å vinne kamper vil vi være med i kampen om tittelen. La oss se hvor det tar oss.

Champions League er neste oppgave

Neste oppgave i ligaen er Merseyside-derbyet neste helg. Men før det skal Liverpool til Paris og spille en viktig Champions League-kamp mot PSG på onsdag.

– Dersom vi reiser til Paris og vinner, vet vi at vi høyst sannsynlig er videre fra gruppen. Det har vært målet vårt siden starten av sesongen. Vi må klare brasene mot enten PSG eller Napoli, slår Robertson fast.

– Det er en ny viktig kamp, og jeg er sikker på at vil være klare for oppgaven. Alt handler om god restitusjon, og å være klar for utfordringen som venter, for det er ikke tvil om at vi møter et lag av verdensklasseformat. Det handler om å håndtere det de har å komme med, men også om å spille vårt eget spill.

Større forventninger

Robertson har startet tolv av Liverpools 13 ligakamper denne sesongen, og er nå etablert som det klare førstevalget på venstrebacken.

– Da jeg kom hit forrige sesong, var det ingen som forventet noe av meg uten manageren og spillerne rundt meg. Denne sesongen føler jeg at det er større forventninger til mine prestasjoner, etter en god andre halvdel av forrige sesong. Gjennom sommeren spurte jeg meg selv om jeg kan greie å følge opp dette.

– Jeg er veldig godt fornøyd med hvordan jeg har startet denne sesongen, men jeg må fortsette slik. Det er enkelt å spille for dette laget. Jeg har satt meg selv høye mål, og når jeg spiller under det nivået jeg forventer av meg selv, er jeg ikke fornøyd. Jeg har gjort det noen ganger denne sesongen, men akkurat nå spiller jeg med mye selvtillit, og jeg håper det fortsetter slik lenge.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]