Møter Fulham før første gang på nesten fire årMålkalas, selvmål og overtidsdramatikk

Det ble minneverdige kamper sist Fulham var oppe i Premier League.

9. nov 2018 kl 22.21 Johannes Steen

Søndag tar Liverpool imot nyopprykkede Fulham til kamp på Anfield. London-klubben ligger på sisteplass i ligaen, og har tapt sine siste fem kamper i ligasammenheng.

Sist gang Liverpool møtte Fulham var i sesongen 2013/2014. Liverpool jaget for alvor ligatittelen, mens Fulham rykket ned etter 13 sesonger i Premier League.

Likevel skulle Fulham iallefall i én av kampene holde på å bli en stein i skoen for Brendan Rodgers' målkåte lag.

Den første kampen de spilte mot hverandre den sesongen ble en fest på Anfield, fra ende til annen. Et selvmål framprovosert av Luis Suarez, en kompromissløs heading av Martin Skrtel og deretter to nye fra Suarez sørget for en lekende lett 4–0-seier. Og flere mål kunne det like gjerne vært.

Der den første kampen ble en velspilt overkjøring, ble bortekampen på Craven Cottage en heller stygg affære. Dog kanskje enda mer minneverdig i positiv forstand.

Allerede før ti minutter var passert på, scoret Kolo Toure det som må være et av de snodigste selvmålene vi har sett fra en Liverpool-spiller de siste årene. Den rutinerte midtstopperen skulle klarere bort et innlegg, men fullstendig upresset sleivet han ballen inn i eget mål.

SELVMÅL:
SELVMÅL:  Selvmålet Kolo Toure scoret mot Fulham går til den dag igjen på sosiale medier

Like før pause utliknet Daniel Sturridge etter et vakkert fremspill av Steven Gerrard, men Fulham tok igjen ledelsen etter forsvarsfeil fra Martin Skrtel og Jon Flanagan.

Liverpool slo tilbake bare minutter senere da Philipe Coutinho banket et flott langskudd med venstrefoten nede i hjørnet. Til tross for å ha ledet to ganger virket nedrykkstruede Fulham naturlig nok fornøyd med poengdeling mot Liverpool. De røde stanget mot Fulhams forsvarsmur, og det så ut til å ebbe ut med 2-2 som resultat.

Så ble Daniel Sturridge felt på overtid, og Steven Gerrard stilte seg opp til å ta straffen foran egne tilreisende supportere.

Kapteinen banket på signaturmessig vis straffen i mål og feiret på seg gult kort da han rev av seg trøya. Det var det neppe noen som brydde seg om. Liverpool tok tre svært viktige poeng i en fotballkamp som var til å bli svett av, fra første til siste spark på ballen.

Liverpool har denne Premier League-sesongen ennå til gode å tape poeng mot de mindre lagene, og kampen mot Fulham burde på papiret være grei skuring. Men Klopp advarte på dagens pressekonferanse mot å ta lett på oppgaven.

– Dersom det kommer folk som forventer en enkel kamp, så kan de like gjerne bli hjemme, for det blir ikke lett. Det blir en veldig tøff oppgave, sa tyskeren blant annet.

Liverpool - Fulham har avspark klokken 13:00 på søndag og kan sees på TV2 Sport Premium.