Sturridge har overlevert telefonutskrifter

Kan få frist til jul med å utforme sitt svar til fotballforbundet.

21. nov 2018 kl 23.13 Arve Vassbotten

Tirsdag ble det kjent at Daniel Sturridge har bedt om utsatt frist for å svare på de påståtte bruddene på fotballforbundets gamblingregler.

FA skal ha etterforsket saken i ti måneder, før de formelt siktet Liverpool-spissen forrige mandag.

Han hadde i utgangspunktet til tirsdag klokka 18 med å svare, men advokatene hans har bedt om utvidet frist, noe som nå blir vurdert av et uavhengig panel.

Ifølge The Times mente Sturridge sine advokater at han hadde fått for kort frist til å svare for seg.

Ifølge avisen skal FA være villig til å gi Sturridge frist til jul med å svare, men advokatene ønsker lenger tid.

Risikerer suspensjon og bot

Sturridge skal ifølge Paul Joyce i avisen ha overlevert telefonutskrifter til etterforskerne.

Det er snakk om ni punkter han kan ha brutt. Men det finnes ingen presedens for slike saker, og han kan risikere både utestengelse og bot, eller begge deler.

29-åringen har kategorisk benektet at han personlig gamblet på en overgang i januar i fjor, men fotballforbundets regelverk gjør det også ulovlig for fotballspillere å utlevere informasjon som andre kan utnytte til å plassere veddemål.

Ifølge Sky Sportshandler anklagene om at et familiemedlem av han plasserte et spill på 10 000 pund på at han ville gå til Inter Milan. Sturridge var jaktet på av Inter, men havnet til slutt på lån i West Brom.

Den strengeste straffen for gambling som FA har gitt til nå var til Joey Barton som fikk 13 måneder etter å ha satt 1260 veddemål mellom 2006 og 2016.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]