– Summen for meg var veldig høy

Virgil van Dijk er sikker på at hans stoppermakker i Nederland er på Liverpools radar, men tror neppe han vil koste like mye som han selv.

15. nov 2018 kl 09.19 Arve Vassbotten

Virgil van Dijk er sikker på at Ajaxs unge midtstopper Matthijs de Ligt allerede er på radaren til Liverpool. Men han sier han ikke har bedt Jürgen Klopp å signere makkeren fra nederlenderen.

19-åringen har tiltrukket seg interesse fra mange toppklubber med innsatsen i æresdivisjon denne sesongen. Og også van Dijk, er imponert av sin stoppermakker på landslaget.

– Han har kommer veldig langt, spesielt for sin alder. En god forsvarsspiller, en bra gutt, rolig, vet hva han vil, og forhåpentligvis tar han den riktige beslutningen på neste steg.

På spørsmål fra De Telegraaf om muligheten for at de Ligt kan bli Liverpool-spiller, svarer han:

– Han er sikkert på lista, for de har nok speidere i klubben. Hvis de trenger min mening i Liverpool, vil jeg gi den, sier han.

Billigere enn ham selv

Virgil van Dijk ble verdens dyreste forsvarsspiller da han kom til Liverpool fra Southampton for 75 millioner pund i januar. Og han mener de Ligt i hvert fall vil komme billigere enn det, om han ender opp i Liverpool.

– De vil betale mindre for Matthijs. Summen for meg var veldig høy, sier han.

– Men for å være seriøs, hvis han noen gang blir den dyreste forsvarsspilleren, vil jeg være den første til å gratulere ham.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]