Vending i ordkrigen: Adam roser (!) Shaqiri

Charlie Adam langet ut mot Xherdan Shaqiri etter nedrykket. Så slo sveitseren tilbake. Nå har ordkrigen tatt en uventet vending.

26. nov 2018 kl 13.10 Arve Corneliussen

Etter Stokes nedrykk startet det som skulle vise seg å bli en lang ordkrig mellom den tidligere Liverpool-floppen Charlie Adam og Xherdan Shaqiri.

Først uttalte Adam at «flere spillere har sluppet unna med mord». De britiske tabloidene spekulerte på om Shaqiri var en av spillerne han siktet til.

I juli uttalte den skotske midtbanespilleren at «alle Stoke-spillerne bare var Shaqiris vannbærere» da han gjestet et radioprogram på BBC. I slutten av september fikk han svar av sin tidligere lagkamerat.

I et lengre intervju med London Evening Standard, slo Shaqiri tilbake. Kanskje Adam bare er sjalu, var sveitserens budskap. Han passet også på å minne om at der han var Stokes toppscorer, hadde Adam klønet det til i viktige kamper ved å bomme på straffe og bli utvist.

Denne helgen uttalte Adam seg plutselig positivt om Shaqiri.

– Hør her, han dro til Liverpool. Det han har gjort er utrolig. All ære til ham. Jeg sa det jeg sa, men han er en fantastisk spiller. Det er det ingen tvil om, sa Adam da han gjestet Sky Sports' Goals on Sunday, ifølge Liverpool Echo.

– Men jeg spurte meg selv om hvordan han skulle spille seg inn på laget. Han kom seg inn, og har ikke sett seg tilbake, fulgte Adam opp.

Noe av det Adam var mest kritisk til ved Shaqiri, var sveitserens innstilling. Det står han fortsatt fast ved, selv om han nå holder mer tilbake.

– Jeg kritiserte ham fordi vi kjempet for livet. Vi trengte antageligvis andre spillertyper – folk som Jon Walters og Glenn Whelan. Den lille fyren kunne score ut av ingenting, men vi manglet selvtillit og kunne ikke ha spillere med slike ferdigheter på laget uten også å ha den andre siden av spillet, siteres Adam.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]