Ydmyke Mané hylles av de lokale: Slik forklares moské-besøket som gikk viralt

Sadio Mané bytter ut bilen, vasker toaletter og handler i vanlige dagligvarebutikker. De lokale elsker ham.

26. nov 2018 kl 10.43 Arve Corneliussen

Sammen med Mehdi Benatia (Juventus), Kalidou Koulibaly (Napoli), Thomas Partey (Atlético Madrid) og Mohamed Salah, er Sadio Mané nominert til å bli BBCs African Footballer of the Year 2018.

I den anledning profilerer den britiske statskanalen hver spiller. Først ut er Mané.

Den senegalesiske lynvingens ydmyke personlighet trekkes frem som en viktig faktor ved siden av fotballferdighetene. Der belyses en episode fra tidligere i høst. Da spredte en video av Mané som hjalp til med å vaske toaletter i en lokal moské seg med full kraft i sosiale medier.

Og det bare timer etter han hadde scoret i Liverpools 2-1-seier over Leicester.

Bytter ut bilen

BBC har snakket med imamen i moskeen, Abu Usamah Al-Tahabi.

– Sadio ba om at videoen ikke skulle publiseres noe sted. Han ønsket å fortsette å være diskret, og gjorde det ikke for publisitet, forklarer Al-Tahabi overfor BBC.

– Han kommer ofte til moskeen. Hjemme har han en Bentley, men han kjører en bil som ikke er så fancy når han kommer hit. Han skiller seg ikke ut. Han er ikke en person som oppsøker oppmerksomhet. Det er ingen arroganse, følger imamen opp.

Alle var ikke fornøyde da Liverpool hentet «nok en» spiller fra Southampton. Mané brukte imidlertid ikke lang tid på å overbevise supporterne, og ble raskt en favoritt på The Kop.

– Litt sjenert

Ifølge John Gibbons, som er med i podkasten The Anfield Wrap, har scouserne trykket senegaleseren til sitt bryst nettopp på grunn av ydmykheten.

– Han var ute og handlet på Asda (dagligvarebutikk, journ. anm) i Hunts Cross. Han gikk i en folkedrakt, og en fan med en baby spurte om å ta et bilde. Mané stiller opp, holder babyen og bare smiler, forteller Gibbons til BBC.

– Det er det at han er i en alminnelig dagligvarebutikk – mange av dem som har møtt ham sier at han er veldig imøtekommende, men også litt sjenert, tilføyer han.

Via denne lenken kan man stemme på BBCs African Footballer of the Year:https://www.bbc.com/sport/football/46321116.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]