Vurderer å la Shaqiri bli igjen hjemme

Det er grunner til å droppe ta med Xherdan Shaqiri til Beograd.

4. nov 2018 kl 23.48 Arild Skjæveland

Liverpool drar mandag til Beograd for å møte Røde Stjerne. Formspilleren Xherdan Shaqiri vil trolig være igjen på Merseyside, og det er på grunn av bakgrunnen hans.

Jürgen Klopp har bekreftet at han ennå ikke har tatt en avgjørelse, men heller mot å ikke ta ham med, rapporterer Chris Bascombe i Telegraph.

Spilleren selv har sagt at han ikke har bekymringer rundt det å reise, men Klopp heller mot å droppe det. Ifølge Bascombe handler det for Klopps del mer om å ikke lage sirkus rundt det og ha fokus på kampen, heller enn at han frykter for spillerens sikkerhet.

– Jeg drar dit bare for at vi skal spille kamp. Det handler ikke om politikk, men om fotball. Jeg bekymrer meg ikke, og vil dra for å spille. Jeg har allerede opplevd det under VM, så jeg vet at jeg kan håndtere det uten problemer, sa Shaqiri etter den forrige kampen mot Røde Stjerne.

Dette er bakgrunnen

26 år gamle Shaqiri er født i Kosovo – en stat som ikke er anerkjent som uavhengig stat av Serbia. Da Serbia og Sveits møttes i VM i sommer, spilte han med Kosovo sitt flagg på skoene, og ble beskyldt for å provosere.

I den kampen snudde Sveits 0-1 til 2-1 på slutten, takket være Liverpool-spilleren. Da feiret han med å gjøre «den albanske ørnen» med en armbevegelse. FIFA åpnet sak mot både Shaqiri og Arsenals midtbanemann Granit Xhaka etter hendelsen. Les mer om saken i Nettavisen sin artikkel fra i sommer.

Røde Stjerne hadde ikke bortesupportere på Anfield da lagene møttes tidligere denne måneden, men det var likevel en del som hadde fått billetter og var på andre deler av stadion. Det skal ha vært piping de gangene Shaqiri var i ballen, ifølge Bascombe.

Røde Stjerne - Liverpool spilles tirsdag kl. 18.55, og sendes på TV 2 Sport 1 og TV 2 Sumo

Har du innspill til journalisten?
[email protected]