16 år gammel høyreback deltok på førstelagstreningen i går kveld

2002-modell kan bli den første født i dette årtusenet som debuterer på Liverpools førstelag.

15. des 2018 kl 10.50 Einar Kvande

Den unge nederlenderen Ki-Jana Hoever var et overraskende innslag på førstelagets trening fredag kveld, bare to dager før storkampen mot Manchester United.

Liverpool opplever en aldri så liten forsvarskrise foran møtet med erkerivalen på Anfield, og spesielt er høyrebacken tynt besatt. Både Trent Alexander-Arnold og Joe Gomez er skadet, mens Nathaniel Clyne bare har trent i fire dager etter et skadeopphold på tre uker.

James Milner vikarierte som høyreback mot Bournemouth i forrige ligakamp, og kan fort bli mannen som starter i den posisjonen også mot United. Men nå har altså Jürgen Klopp kalt opp unge Hoever som back up. Nederlenderen kom til Liverpool så sent som i september, og har virkelig imponert for både U18 og U23 siden den gang.

Allsidig tenåring

Hoever kan spille både som høyreback og som midtstopper. Han har fått spille fire ganger for Neil Critchleys U23-mannskap så langt.

Critchley kommenterte Hoevers innsats i 1-0 seieren over Everton slik til Liverpool Echo:

– Jeg syntes han opptrådte trygt og sikkert. Han tar gode avgjørelser og viser intelligens med ballen i beina. Han var fantastisk. Han spilte mot en god spiller, og jeg ble veldig imponert over ham.

Ki-Jana Hoever ble født i Amsterdam den 18. januar 2002. Han til Liverpool fra Ajax i september, og har landskamper for Nederland U17.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]