Slår tilbake mot trofé-kritikken

Jürgen Klopp ber fansen om å stole på manageren.

15. des 2018 kl 00.29 Johannes Steen

Få er uenige at Liverpool FC har tatt store steg under Jürgen Klopp. Likevel vil noen sette fingeren på at Jürgen Klopp til tross ikke har vunnet noen trofeer med klubben siden han tok over roret i 2015.

Blant annet ble José Mourinho konfrontert med dette på sin pressekonferanse i forkant av søndagens kamp på Anfield.

— Jeg synes trofeer betyr noe. Det betyr noe, spesielt når du har potensiale til å sloss om trofeer og målsettingen din er å vinne. Jürgen har sagt de vil vinne Premier League, det er deres mål, sa den merriterte United-manageren.

Nettopp det ble Jürgen Klopp naturligvis spurt om etterpå, melder Telegraph.

– Nei det er sant, men må jeg? Er jeg nødt til å vinne det?, spør Liverpool-manageren.

Folk husker kanskje sånt, men det jeg er nødt til er å gjøre det beste ut av det klubben tilbyr meg. Det er hva jeg tror på. Om folk sier at Champions League-deltakelsen forrige sesong var mislykket på grunn av at vi ikke vant finalen, så kan jeg ikke forandre på det. Var avslutningen suksessfull? Nei, men reisen dit var brilliant. Jeg nøt det masse.

Å komme til finalen var fantastisk, men om livet på alle områder er slik at bare det beste teller og innsatsen ikke har nå å si, så er livet noe dritt. Jeg elsker utfordringen. Gjør det beste ut av det. Det er sånn jeg lærer livet, jeg lærte det litt i fotball. Til syvende og sist må andre mennesker dømme det.

– Vi trengte fremgang

Presset fra utsiden, folk som sier at dersom jeg ikke vinner sølvtøy, så må jeg dra. I det øyeblikket du finner noen som kan gjøre jobben bedre må du ta ham. Så lenge det ikke er det, må du stole på fyren i stolen 100 prosent. Vi føler at vi har den riktige sammensetningen – med klubben, alle folkene. Så langt har vi benyttet oss godt av det.

Jürgen Klopp ledet klubben til en 8. plass i ligaen i sin første sesong, men til gjengjeld til to finaler – Ligacupen og Europa League. Siden den gang har kurven gått stabilt oppover for de helrøde.

– Vi trengte fremgang. Vi prøvde alltid å gjøre det beste ut av situasjonene vi var i, forteller Klopp.

– Forrige sesong endte vi på fjerdeplass og kom til finalen i Champions League. Året før var det ingen finale, men topp fire, året før det åttendeplass på tabellen og Europa Legue-finale. Klubben, størrelsen på fanbasen, manageren som kombinasjon, med det skal vi være suksessfulle. Hvor suksessfulle vet vi ikke.

SØLV:
SØLV:  Jürgen Klopp trøster spillerne etter å ha tapt for Sevilla i Europa League-finalen i sin første sesong.

Ingen vet på dette stadiet. Vi har kommet så langt og vi har klart det vi har hatt mulighet til å klare på dette stadiet av sesongen med poengene, posisjonen og å være i åttendedelsfinalen i Champions League.

Jeg er ikke paven av fotball-taktikk

Selv om kampen mot Manchester United er av den art som får røde supportere til å sitre av spenning, er ikke Klopp med på at den definerer sesongen på noen måte.

– Søndag handler bare om United, ikke hvor vi skal denne sesongen. Det handler om de neste tre poengene, sier Klopp.

De to siste oppgjørene på Anfield har endt målløst, mye takket være meget defensiv taktikk fra Manchester United-manager Mourinho. Portugiserens tilnærming i disse kampene har blitt heftig kritisert, men det vil ikke Klopp være med på.

Jeg er ikke paven av fotball-taktikk og forteller folk hva de skal gjøre. Vi er nødt til å finne en løsning, sier tyskeren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]