– Bortekampen mot Burnley var min favoritt forrige sesong

Jürgen Klopp har to veldig ulike opplevelser fra Turf Moor.

4. des 2018 kl 16.45 Arild Skjæveland

I Jürgen Klopps første fulle sesong som Liverpool-manager var Burnley lagets motstander i andre serierunde. De helrøde hadde slått Arsenal 4-3 på Emirates Stadium i sesongstarten, og det var mye optimisme.

Så kom laget så til de grader ned igjen på jorda i bortekampen mot Sean Dyche sitt lag i den påfølgende runden. LFC startet 2016/17-sesongen med tre bortekamper på grunn av ferdigstillingen av nye Main Stand.

Liverpool skapte nesten ingenting, mens Burnley scoret kampens to eneste mål i den første omgangen, ved Sam Vokes og Andre Gray.

– Min favorittkamp

Første nyttårsdag var det klart for en ny tur til Turf Moor for Liverpool forrige sesong. Det var samme dag som Virgil van Dijk ble Liverpool-spiller – men papirarbeidet var ikke i orden slik at han kunne spille.

Sadio Mané ga Liverpool ledelsen like etter en time var spilt, før det ble høydramatisk på slutten. Johann Berg Gudmundsson stanget inn utligningen tre minutter før ordinær tid – men fire minutter på overtid sørget Ragnar Klavan for at poengene ble med til Anfield.

Det øyeblikket har Jürgen Klopp omtalt som sin favoritt fra 2017/18-sesongen.

– Burnley borte var min type kamp. 1. januar, vi tenkte «hvorfor er vi her?». Det regnet og blåste, sa han i et intervju med The Anfield Wrap i sommer.

– Vi ledet 1-0, så kom islendingen og utlignet – og så… Ragnar Klavan. Det var min dag. Drittvær, så det der. Du glemmer ikke en slik kamp. 2-1 seier over Burnley, 94. spilleminutt, frispark, Dejan Lovren som header ned – jeg kunne ha tegnet det, fortalte han videre.

– Det var storartet!

Det tok av i sosiale medier etter Klavans scoring. Se bare videosnutten under.

Burnley - Liverpool spilles onsdag klokken 20.45, og blir ikke vist direkte på noen norske kanaler. Kampen sendes i opptak på TV 2 Sport Premium 2 klokken 23.05.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]