Fleksibilitet skal stikke kjepper i hjulene for Rafa

James Milner mener at Liverpools taktiske fleksibilitet er Liverpools beste våpen mot Newcastle.

26. des 2018 kl 09.57 Einar Kvande

Liverpool er vertskap for Newcastle United på Anfield Boxing Day, og de røde går til oppgjøret som serieleder i Premier League, med et forsprang på fire poeng ned til Manchester City på andreplass. Jürgen Klopps mannskap er fortsatt ubeseiret i årets Premier League, og har sanket formidable 48 poeng på 18 kamper.

I dag får imidlertid Liverpool besøk av en kar som kjenner klubben bedre enn de fleste. Newcastle-manager Rafael Benitez hadde sjefsansvaret på Anfield mellom 2004 og 2010. Visekaptein James Milner forventer at Rafa kommer til Anfield med en skikkelig gjennomarbeidet kampplan.

En god taktiker

– Han har i årenes løp vist at han er veldig god taktisk, og en veldig god manager, sier Milner til Liverpoolfc.com.

– Han vil sette opp sitt lag etter å ha sett en rekke av våre kamper. Han vil ha gjort seg opp en mening om hva som er våre styrker og svakheter. Det blir opp til oss å omstille oss, fortsetter lagets nestkommanderende.

– Dette er noe jeg mener vi har klart bra denne sesongen. Vi har klart å finne flere ulike måter å vinne kamper på. Du kan ikke spille attraktiv angrepsfotball hele tiden. Det hadde vært hyggelig, men du klarer ikke det. Du må omstille deg, og finne en måte å vinne på i hver enkelt kamp. Det dikterer hvordan vi spiller på en gitt dag. Hvordan motstanderen legger opp taktikken mot oss, og hvordan manageren vår ønsker at vi skal spille, avgjør dette.

– Vi har masse kvaliteter som gruppe. Vi har ulike måter å spille på. Vi kan benytte ulike formasjoner, og vi har en veldig sterk tropp med mange gode spillere, som kan omstille seg til å spille i ulike formasjoner og benytte ulike spillestiler.

15. plass

Newcastle kommer til Merseyside vel vitende om at de kjemper en kamp for å holde seg i Premier League denne sesongen. For øyeblikket ligger The Magpies på 15. plass med 17 poeng. Det er fem poeng ned til Burnley under streken. Milner tar imidlertid ikke lett på oppgaven.

– Det er en gammel, kjedelig klisje, men det finnes ingen enkle kamper i Premier League, sier Liverpools nummer 7.

– Uansett om du kjemper i toppen, midten eller bunnen av tabellen, så ønsker alle å plukke poeng. Liverpool er en stor klubb, og en stor skalp. Våre motstandere vet at det er en test å møte oss, og de hever som regel spillet sitt mot oss. Det må vi være klare for, og vi vet hvor vanskelig dette blir. Forhåpentligvis vil vår kvalitet skinne igjennom.

Liverpool - Newcastle spilles 2. juledag kl. 16.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]