Har ikke tid til å suge på karamellen

Liverpools tette terminliste i desember fører til at spillerne ikke har tid til å sole seg i glansen av derbyseieren.

4. des 2018 kl 12.41 Einar Kvande

Liverpool-spillerne har hatt fokus på kampen mot Burnley på Turf Moor siden sluttsignalet lød mot Everton. Det forklarer midtbanespiller Fabinho til Liverpoolfc.com.

De røde skal bryne seg på Sean Dyche sitt mannskap onsdag kveld.

– Vi har uten tvil fokus på kampen på Turf Moor. Når det spilles mange kamper på kort tid, må du umiddelbart begynne å forberede deg på neste kamp, uansett hva resultatet ble i kampen du akkurat har spilt, uttaler brasilianeren.

– Dette er eksakt hva vi gjør. Resultatet mot Everton var godt. Tre nye poeng. Vi kjemper fortsatt om førsteplassen. Men nå har vi en viktig og vanskelig kamp mot Burnley. Vi skal jobbe hardt og fokusere på den kampen, lover han.

Burnley har slitt

Burnley har fått en vanskelig start på sesongen, og har ikke vunnet noen av sine sju siste ligakamper. Men dette legger ikke Fabinho særlig vekt på.

– De andre spillerne har fortalt meg at det er et vanskelig sted å spille. Men jeg visste til og med før jeg kom hit at Burnley er et tøft, fysisk sterkt lag, som det er veldig vanskelig å slå på deres hjemmebane.

– Men slik er det i Premier League, og spesielt på bortebane. Vi skal jobbe, studere laget deres og forberede oss til onsdag kveld.

Hektisk desember

Kampen på Turf Moor blir Liverpools andre i en hektisk desember måned, der laget skal spille åtte kamper.

– Vi vet dette blir en veldig tøff måned. Vi skal spille åtte kamper i løpet av måneden. Vi er forberedt på dette. Vi har viktige kamper mot store lag, sier Fabinho.

– Vi skal blant annet spille en Champions League-kamp som vil avgjøre fremtiden vår i den turneringen, og i Premier League har vi muligheten til å holde oss i toppen av tabellen og få en luke ned til lagene bak oss.

– Vi vet at restitusjonstiden blir kort. Vi må komme godt til hektene igjen etter hver kamp. Vi har alt vi trenger for å klare det i denne klubben. Troppen er forberedt. Manageren sier han trenger alle spillerne tilgjengelig, og vi tar mål av oss til å være godt forberedt.

– Vi er vant til å spille 2-3 kamper uka. Ja, vi har en rekke med tøffe kamper foran oss nå, men det kan ikke være noen unnskyldning. Vi må være fokuserte og godt forberedt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]