Har planen klar for å dekke høyrebacken

Manageren virker ikke bekymret selv om både Gomez og Clyne er utilgjengelige.

7. des 2018 kl 17.42 Marius Rabben

– Jeg har en plan, ja. Overraskende nok, sier Jürgen Klopp med glimt i øyet til journalistene på Melwood.

Joe Gomez og Trent Alexander-Arnold har vekslet på rollen som høyreback i fraværet av Nathaniel Clyne, men i Burnley onsdag kveld ble førstnevnte båret av banen med brudd i ankelen.

– Han har hjulpet oss enormt

Skaden vil ventelig holde den anvendelige 21-åringen ute i halvannen måned i det som betraktes som sesongens mest hektiske periode.

Liverpool skal spille seks kamper ut denne måneden og begynner nyåret borte mot Manchester City. Inkludert den blir det dermed trolig også tre eller fire kamper i januar uten Gomez.

– Dette er bare så synd for gutten. Og for oss; han var i enestående form, han har hjulpet oss mye, spesielt fordi vi har kunnet gjøre disse byttene med Trent og Joe, sier Klopp.

– Det er veldig viktig ettersom Trent fortsatt er en ung gutt, og vi kan ikke pushe ham i 20 kamper på rad – selv om han selv sikkert vil si det er mulig. Men vi må være ansvarlige og ha et lite øye på det. Samtidig var ikke Clyney tilgjengelig, så Joe spilte der, og det har hjulpet oss enormt.

– Nå er Clyney fortsatt ikke klar, og Joe er ute, så det hjelper ikke, akkurat.

Ser positivt på det

Samtidig påpeker manageren at seks uker er bedre enn man først kunne fryktet.

– Jeg vil si det er litt flaks, for dette kunne ha vært verre. Seks uker er enormt for oss, jeg klarer ikke engang å telle alle kampene vi skal ha i denne perioden, men det betyr at han vil være tilbake og klar for en stor del av det som gjenstår av sesongen, og det er bra.

– For øyeblikket har han det selvsagt ikke så bra, ettersom det fortsatt gjør vondt, men når det roer seg, kan vi begynne med rehabiliteringen, og alt vil gå i riktig retning.

I mellomtiden er 20 år gamle Alexander-Arnold frisk og rask og klar for oppgavene som venter, men Liverpool har flere andre som kan spille som høyreback, forteller Klopp.

– Vent og se

– Vi får se hva vi gjør, men vi har selvfølgelig fortsatt alternativer. Du kan gå gjennom spillerstallen. Mange spillere kan bekle den posisjonen, spesielt med tanke på måten vi spiller på nå.

– Milner, Fabinho, blir nevnt av en journalist i salen.

– Flere, sier Klopp smilende. – Pluss noen andre. Det er ikke så mye mer å si om dette for øyeblikket, men dere får se. Vent litt, så får dere se hvilke alternativer vi har.

– Nøyaktig det man forventet

Manageren snakket også varmt om fremgangen Gomez har vist det siste halvåret, ofte i tospann med Virgil van Dijk i midtforsvaret.

– Sammen med Virg har han utviklet seg mye under sesongen. Det har vært godt å se nøyaktig det samtlige i speiderapparatet til Liverpool forventet at han ville gjøre. Jeg har sagt det tidligere: Da jeg kom hit var alle fulle av lovord om ham.

Gomez selv takket supporterne for støttemeldingene etter smertene på Turf Moor.

– Jeg er naturligvis skuffa over å ha pådratt meg skaden, men heldigvis er den ikke altfor alvorlig, og noe jeg definitivt kan komme sterkere tilbake fra snart, sier han i en kort Instagram-video.

– Jeg skal gjøre mitt beste for å returnere så raskt som mulig og vil snart være tilbake. Takk!

Har du innspill til journalisten?
[email protected]